SEF 500 mg 16 tablet Nedir

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sef nedir, Sef ne için kullanılır, Sef ne ilacı, Sef neye yarar, Sef ne işe yarar, Sef neye iyi gelir, Sef kullananlar, Sef kullanımı, Sef uygulama, Sef etkileri, Sef faydaları bilgilerini içerir.

2.SEF nedir ve ne için kullanılır?

SEF, bakteri denilen mikroorganizmaların oluşturduğu hastalıklarda kullanılan bir antibiyotiktir. Sefaleksin etkin maddesi, hücre duvarlarını bozarak bakterilerin ölümlerine sebep olur.

Beyaz renkli, iki yüzü çentikli, oblong film kaplı tabletler görünümündedir. Karton kutuda, her bir tablette 500 mg sefal eksine eşdeğer miktarda sefaleksin monohidrat içeren 16 film tabletlik blister ambalajlardadır.

SEF, duyarlı bakterilerin neden olduğu çeşitli enfeksiyon hastalalıklarınm tedavisinde kullanılmaktadır:

- Solunum yollan enfeksiyonlannda

- Orta kulak iltihabında

- Cilt ve yumuşak doku enfeksiyonlannda

- Kemik ve eklem enfeksiyonlannda

- İdrar yolu ve prostatit dahil genital enfeksiyonlarda

SEF’in dahil olduğu sefalosporin grubu antibiyotikler ile tedavide ciddi ve bazen ölümcül olabilen aşırı duyarlılık (alerji) reaksiyonları bildirilmiştir. Bu reaksiyonlar penisiline, sefalosporinlere aşırı duyarlılık öyküsü olan ve/veya birçok maddeye karşı aşırı duyarlılığı olan kişilerde daha sık görülür. Tedavi sırasında alerjik bir reaksiyon geliştiği takdirde ilaç hemen bırakılmalı ve uygun tedaviye başlanmalıdır.