SECITA 15 mg 56 film tablet Nedir

Berksam Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Secita nedir, Secita ne için kullanılır, Secita ne ilacı, Secita neye yarar, Secita ne işe yarar, Secita neye iyi gelir, Secita kullananlar, Secita kullanımı, Secita uygulama, Secita etkileri, Secita faydaları bilgilerini içerir.

2.SECITA nedir ve ne için kullanılır?

• SECİTA 15 mg tabletlerin her biri 15 mg essitalopram içerir.

• SECİTA, 28, 56 ve 84 film tabletlik blister ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır. Beyaz renkli, oval, bir yüzünde kırma çizgisi, diğer yüzünde “El 5” logosu bulunan film kaplı tabletlerdir.

• SECİTA , essitalopram içerir. Bu ilaç, depresyon (majör depresif durumlar) ve anksiyete bozukluklarında (agorafobili (açık alan korkusu) veya agorafobisiz panik bozukluğu, sosyal anksiyete (kaygı) bozukluğu, yaygın anksiyete bozukluğu ve obsesif-kompulsif (saplantılı davranışlar) bozukluk) kullanılır.

• Essitalopram, selektif serotonin geri alım inhibitörleri (SSRIs) olarak adlandınlan bir antidepresan grubuna dahildir. Bu ilaçlar beyindeki serotonin sistemini etkileyerek serotonin düzeylerini arttırırlar. Serotonin sistemindeki bozukluğun, depresyon ve benzeri hastalıkların gelişiminde önemli bir faktör olduğu kabul edilmektedir.