SANFLOKS 750 mg 14 film tablet Nedir

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sanfloks nedir, Sanfloks ne için kullanılır, Sanfloks ne ilacı, Sanfloks neye yarar, Sanfloks ne işe yarar, Sanfloks neye iyi gelir, Sanfloks kullananlar, Sanfloks kullanımı, Sanfloks uygulama, Sanfloks etkileri, Sanfloks faydaları bilgilerini içerir.

2.SANFLOKS nedir ve ne için kullanılır?

  • SANFLOKS, film kaplı tabletler şeklinde kullanıma sunulmuştur. Her bir film kaplı tabletin içinde 750 mg etkin madde (siprofloksasin) bulunmaktadır.
  • SANFLOKS’un etkin maddesi olan siprofloksasin, kinolonlar adı verilen bir antibiyotik grubuna aittir.

  • SANFLOKS, 14 tablet içeren kutu içerisinde kullanıma sunulmuştur.
  • SANFLOKS, yetişkinlerde solunum yolları enfeksiyonu tedavisinde, orta kulak enfeksiyonlarında, sinüzit tedavisinde, göz enfeksiyonlarında, böbrek ve idrar yollan enfeksiyonlarında, adneksit (dölyatağı ekleri (adneks) olan yumurtalıklar ve tüplerin akut ya da kronik iltihabı), bel soğukluğu (gonore), prostatit dahil genital organların enfeksiyonlarında, sindirim sistemi ve safra yollan enfeksiyonlarında, karın zarı iltihabı (peritonit) gibi kann boşluğu enfeksiyonlarında, cilt ve yumuşak doku enfeksiyonlannda, kemik ve eklem enfeksiyonlarında, kanda enfeksiyon bulunması (septisemi) durumunda, bağışıklık sistemi zayıflamış hastaların enfeksiyonlarında, Neisseria meningitidis adlı bakterinin neden olduğu enfeksiyonlann önlenmesinde ve enfeksiyon riskinin yüksek olduğu durumlarda kullanılır.
  • • SANFLOKS, 1-17 yaş arası çocuklarda ve ergenlerde komplike idrar yolu ve böbrek enfeksiyonlannda 2. ve 3. basamak olarak, kistik fıbrozis adlı hastalığı olanlarda akciğer enfeksiyonlarının tedavisinde ve şarbonda kullanılır.