SANDIMMUN-NEORAL 100 mg 50 ml solüsyon Farmasötik Özellikleri

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

6.FARMASÖTİK ÖZELLİKLER

6.1. Yardımcı maddelerin listesi

DL- a- tokoferol Absolü etanol Propilen glikol

6.2. Geçimsizlikler

Yoktur.

6.3. Raf ömrü

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

SANDİMMUN NEORAL oral solüsyon, şişenin açılmasından sonra 2 ay içerisinde kullanılmalı ve 15°C ila 30°C arasında saklanmalıdır çünkü içeriğindeki doğal kökenli yağlı bileşenler düşük sıcaklıklarda katılaşma eğilimi göstermektedir. 15°C’nin altında jölemsi bir oluşum meydana gelebilmekle birlikte, bu durum 30°C’ye kadar sıcaklıklarda tersine çevrilebilir. Yine de küçük pullar ya da hafif bir tortu gözlenebilir.

Bu durumlar ürünün etkililiğini ve güvenliliğini etkilemeyip, pipet aracılı doz uygulaması doğru kalmaktadır.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller "Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği" ve "Ambalaj ve Ambalaj Atıklar Kontrolü Yönetmeliği"’ne uygun olarak imha edilmelidir.

SANDİMMUN NEORAL oral solüsyon’un kullanma/uygulama talimatları

Sandimmun Neoral oral solüsyonla birlikte dozları ayarlamak için iki adet şırınga verilmektedir. 1-ml’ye eşit veya 1-ml’den daha az dozları ölçmek için 1-ml’lik şırınga kullanılmalıdır. ( 0.05 ml’lik her ölçüm 5 mg siklosporine karşılık gelir.) 1-ml’den 4-ml’ye kadar olan dozları ölçmek için 4-ml’lik şırınga kullanılmalıdır. ( 0.1 ml’lik her ölçüm 10 mg siklosporine karşılık gelir.)

SANDİMMUN NEORAL oral solüsyonun ilk kullanımı

1. Metal halkanın merkezindeki kapağı kaldırınız.

2.

Sızdırmazlık halkasını yırtarak koparınız.

Siyah tıpayı çıkarınız ve atınız.

3.

4- Beyaz tıpalı tüp birimini sıkıca şişenin boğazından içeri doğru itiniz.

Doktorunuzun sizin için reçetelediği doza göre şırınganızı seçiniz. 1-ml’den daha az veya 1-ml’ye eşit olan hacimler için 1-ml’lik şırınga kullanınız. 1-ml’den daha fazla olan hacimler içimn 4- ml’lik şırıngayı kullanınız. Şırınganın ağız kısmını beyaz tıpanın içerisine yerleştiriniz.

Doktorunuzun reçetede belirtmiş olduğu miktarda çözeltiyi şırınganın içine çekiniz.(Sizin için reçete edilen hacmi çekmek için şırınga piston halkasının alt kısmının, şırınga üzerinde belirtilen değere karşılık gelmesi gerekir.)

Belirtilen dozu içeren şırıngayı şişeden çıkarmadan önce, pistonu birkaç kez bastırmak ve geri çekmek suretiyle mevcut büyük kabarcıkları çıkarınız. Ortamda birkaç küçük kabarcığın olması herhangi bir önem taşımayıp, herhangi bir şekilde dozu etkilemeyecektir.

Şırınganın içerisindeki ilacı bir miktar sıvı (greyfurt suyu hariç) içeren küçük bir bardağa aktarınız. Şırıngayla bardak içindeki sıvının temasından kaçınınız. İlaç, kullanılmadan hemen önce karıştırılabilir. İlacı karıştırınız ve tüm karışımı bir an önce içiniz. İlacı lütfen hazırladıktan hemen sonra alınız!

Kullandıktan sonra, şırınganın yalnızca dış kısmını kuru bir mendil ile siliniz ve kabına koyunuz. Beyaz kapak ve tüp şişenin içerisinde kalmalıdır. Şişenin kapağını kapatınız.

Daha sonraki kullanım

5. basamaktan başlayınız.

SANDİMMUN NEORAL çocukların ulaşabilecekleri yerlerden uzak tutulmalıdır.