SALSIL-2 60 gr jel Dozu

Embil Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Salsil dozu, Salsil dozaj, Salsil doz aşımı, Salsil uygulama, Salsil kullanım şekli, Salsil kullanımı, Salsil kullanım süresi, Salsil açmı tokmu, Salsil nedir, Salsil ne için kullanılır, Salsil nasıl kullanılır, Salsil faydaları, Salsil etkileri, Salsil günde kaç kez, Salsil sabah mı akşam mı, Salsil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde; günde bir ya da iki kez, cilt sabunlu su ile yıkanıp durulandıktan sonra, cilde ince bir tabaka şeklinde ve yaygm olarak uygulanmalı ve ciltte bırakılmalıdır. Ciltte kuruluk ya da pullanma görülürse doz azaltılmalı ya da günaşm uygulamaya geçilmelidir.

Akne, yavaş iyileşen bir hastalıktır. Topikal akne tedavisinde ilaçlann yaran en erken dört haftada, genellikle altı-on iki haftada görülebilmektedir.

Yalnız haricen uygulanır. SALSİL®, cilt sabunlu su ile yıkanıp durulandıktan sonra, cilde ince bir tabaka şeklinde ve yaygın olarak uygulanmalı ve ciltte bırakılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

SALSİL®’in böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalardaki güvenilirlik ve etkinliği incelenmemiştir.

Pediyatrik popülasyon:

2 yaşm altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda Acne vulgaris görülmediğinden özel öneriler yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

Salisilat toksisitesi ile ilgili belirtiler, topikal salisilik asit preparatlarının çok geniş bir bölgeye ve uzun süreyle uygulanmaları sonucunda, ilacm ciltten fazla miktarda emilmesine bağlı olarak nadir de olsa ortaya çıkabilir. Bu belirtiler arasmda baş dönmesi, işitme bozukluğu, halsizlik, bulantı, kusma, ishal, bazı psişik değişiklikler sayılabilir. Bu durumda veya kazara yutulması halinde, hemen doktora başvurulmalıdır.