RYTMONORM 150 mg 30 film tablet Nedir

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rytmonorm nedir, Rytmonorm ne için kullanılır, Rytmonorm ne ilacı, Rytmonorm neye yarar, Rytmonorm ne işe yarar, Rytmonorm neye iyi gelir, Rytmonorm kullananlar, Rytmonorm kullanımı, Rytmonorm uygulama, Rytmonorm etkileri, Rytmonorm faydaları bilgilerini içerir.

1. RYTMONORM Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Rytmonorm, içindeki etkin madde olan propafenon hidroklorür, antiaritmikler olarak adlandırılan bir ilaç grubuna aittir. Kalpteki aritmilerin tedavisi için kullanılır.

Aritmi, kalp atışlarında bir düzensizlik varlığı anlamına gelir. Kalbin bir vuruşunu atlaması, düzensiz olarak atması, çok hızlı ya da çok yavaş atması şeklinde gözlenebilir. Propafenon, düzensiz kalp atışlarını normal ritme döndürerek ve aşın hareketli bir kalbi yavaşlatarak etki göstermektedir. Kalp atışlarının gerçekleşmesini sağlayan uyarılann kalp kasında iletilmesini yavaşlatır.

Propafenon lokal anestezik etkisi de olan bir maddedir; lokal olarak uygulandığı bölgede duyu yitimine yol açar. Ayrıca zayıf bir beta-blokör etkiye de sahiptir; vücutta bulunan ve beta-reseptör adı verilen yapılar algılama fonksiyonlarını engeller.

Rytmonorm, temel özellikleri aritmi olan aşağıdaki tabloların tedavisinde kullanılmak içindir:

- AV düğüm taşikardileri, Wolff-Parkinson-White (WPW) sendromu veya paroksismal atriyal fibrilasyonu olan hastalardaki supraventriküler taşikardiler gibi tedavi gerektiren semptomatik supraventriküler taşiaritmiler,

- Hekimin yaşamı tehdit edici olarak değerlendirdiği, ciddi semptomatik ventriküler taşiaritmiler.