R-VAC 0.5 ml SC enj. çöz. için liy. toz içeren flakon Dozu

Keymen Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

R-Vac dozu, R-Vac dozaj, R-Vac doz aşımı, R-Vac uygulama, R-Vac kullanım şekli, R-Vac kullanımı, R-Vac kullanım süresi, R-Vac açmı tokmu, R-Vac nedir, R-Vac ne için kullanılır, R-Vac nasıl kullanılır, R-Vac faydaları, R-Vac etkileri, R-Vac günde kaç kez, R-Vac sabah mı akşam mı, R-Vac fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi:

Kızamıkçık aşısı uygulamasında ülkenin epidemiyolojik verileri ve Ulusal Bağışıklama Programları göz önünde bulundurulmalıdır.

R-VAC 12. ayını tamamlayan çocuklara uygulanabilir. R-VAC 0.5 mL tek doz uygulanır.

Uygulama şekli:

R-VAC infantlarda derin subkütan enjeksiyon olarak uyluk anterolateral bölgeye ve daha büyük çocuklarda kolun üst kısmına deltoid kasa uyan bölgeye uygulanır.

Liyofilize toz, mevcut enjeksiyonluk su ile sulandırılarak, steril enjektör ve iğne kullanılarak uygulanmalıdır. Çözülen aşı flakonu hafifçe sallanarak içerisindeki liyofilize toz kolayca çözdürülür.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

R-VAC’ın böbrek ve karaciğer yetmezliği olan kişilerdeki güvenilirlik ve etkinliği tam olarak bilinmemekle birlikte, ciddi böbrek yetmezliği durumunda kullanılması kontrendikedir.

Pediyatrik popülasyon:

R-VAC inaktivasyon riskinden dolayı bebeklere 12. aydan önce verilmemelidir.
Geriyatrik popülasyon:

R-VAC’ın yaşlılarda güvenlilik ve etkinliği incelenmemiştir. Diğer

Doz aşımı ve tedavisi

Önerilen dozdan daha yüksek R-VAC dozlarının uygulandığına ilişkin bildirimler olmamıştır. Bu konuda bir çalışma yapılmamıştır.