ROXIN 500 mg 14 tablet Nedir

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Roxin nedir, Roxin ne için kullanılır, Roxin ne ilacı, Roxin neye yarar, Roxin ne işe yarar, Roxin neye iyi gelir, Roxin kullananlar, Roxin kullanımı, Roxin uygulama, Roxin etkileri, Roxin faydaları bilgilerini içerir.

2.ROXIN nedir ve ne için kullanılır?

  • ROXİN, film kaplı tabletler şeklinde kullanıma sunulmuştur. Her bir film kaplı tabletin içinde 500 mg etkin madde (siprofloksasin) bulunmaktadır.
  • ROXİN’in etkin maddesi olan siprofloksasin, kinolonlar adı verilen bir antibiyotik grubuna aittir.

  • ROXİN, 14 tablet içeren kutu içerisinde kullanıma sunulmuştur. Tabletler beyaz veya kremimsi beyaz renkli, oval, bikonveks, bir yüzü “ROXİN 500” yazılı, diğer yüzü çentikli film tabletlerdir.
  • • ROXİN, yetişkinlerde solunum yollan enfeksiyonu tedavisinde, orta kulak enfeksiyonlannda, sinüzit tedavisinde, göz enfeksiyonlarında, böbrek ve idrar yollan enfeksiyonlannda, adneksit (dölyatağı ekleri (adneks) olan yumurtalıklar ve tüplerin akut ya da kronik iltihabı), bel soğukluğu (gonore), prostatit dahil genital organların enfeksiyonlannda, sindirim sistemi ve safra yolları enfeksiyonlannda, karın zarı iltihabı (peritonit) gibi karın boşluğu enfeksiyonlannda, cilt ve yumuşak doku enfeksiyonlannda, kemik ve eklem enfeksiyonlarında, kanda enfeksiyon bulunması (septisemi) durumunda,

    ı

    bağışıklık sistemi zayıflamış hastaların enfeksiyonlarında, Neisseria merıingitidis adlı bakterinin neden olduğu enfeksiyonların önlenmesinde ve enfeksiyon riskinin yüksek olduğu durumlarda ve şarbonda kullanılır.