RONSENGLOB %5100 ml IV infüzyon için çözelti içeren flakon Etkileşimi

Smf Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ronsenglob etkileşimi, Ronsenglob etken madde, Ronsenglob yardımcı maddeler, Ronsenglob alkol, Ronsenglob etkileşim, Ronsenglob kullananlar, Ronsenglob dozu, Ronsenglob kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Canlı virüs aşıları ile etkileşim:

RONSENGLOB içerisinde bulunan antikorlar; kızamık, kabakulak, kızamıkçık ve varicella gibi canlı ve zayıflatılmış aşıların etkinliğini en az 6 hafta olmak üzere 3 aya kadar bozabilir.

Dolayısıyla, bu aşıların uygulanması, RONSENGLOB uygulamasından 3 ay sonrasına veya daha uzun süreye ertelenmelidir. Kızamık hastalarında bu durum 1 yıla kadar sürebilir. Bunedenle kızamık aşısı uygulanan hastalarda antikor düzeyleri kontrol edilmelidir. Aynısebeple, eğer hastanın durumu acil değilse, RONSENGLOB uygulanması belirtilen aşılarınuygulanmasından 3-4 hafta sonrasına kadar ertelenmelidir. Eğer hasta söz konusu aşıların

yapılmasını takiben 3 ila 4 hafta içerisinde RONSENGLOB almışsa, aşılama işlemi RONSENGLOB’un son verildiği tarihten 3 ay sonra tekrar edilmelidir.

Serolojik testlerle etkileşim:

İnsan normal immünoglobulin enjeksiyonundan sonra pasif olarak transfer edilmiş antikorların hastanın kanında geçici olarak yükselmesi, serolojik testlerde yanlış pozitifsonuçlara neden olur.

A, B, D gibi eritrosit antijenlerine karşı olan antikorların pasif geçişi, antiğiobulin testi (Coombs testi) gibi kırmızı hücre allo-antikor serolojik testleriyle etkileşebilir.

RONSENGLOB maltoz içermesi nedeniyle kan glukoz düzeyini etkileyebilir.

RONSENGLOB’un hastanın alıyor olabileceği diğer ilaçlardan ayrı olarak verilmesi tavsiye edilir. Ürün, diğer üreticilerin IVIG ürünleriyle karıştırılmamalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Özel popülasyonlara ilişkin etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon

RONSENGLOB ile pediyatrik popülasyonda bir etkileşim çalışması yapılmamıştır. Geriyatrik popülasyon

RONSENGLOB ile geriyatrik popülasyonda bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.