ROMATIM 50 gr jel Dozu

Kurtsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Romatim dozu, Romatim dozaj, Romatim doz aşımı, Romatim uygulama, Romatim kullanım şekli, Romatim kullanımı, Romatim kullanım süresi, Romatim açmı tokmu, Romatim nedir, Romatim ne için kullanılır, Romatim nasıl kullanılır, Romatim faydaları, Romatim etkileri, Romatim günde kaç kez, Romatim sabah mı akşam mı, Romatim fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Yetişkinler ve 12 yaş üzerindeki adolesanlar:

ROMATİM JEL günde 3-4 defa derinin etkilenen bölgesine yavaşça ovmak suretiyle uygulanır. Gerekli olan miktar ağrılı yerin genişliğine bağlıdır. Ömeğin 2-4 gram ROMATİM JEL (kiraz ile ceviz büyüklüğü kadar miktarda) yaklaşık olarak 400-800 cm2’lik bir alanı tedavi etmek için yeterlidir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Tedavi süresi endikasyona ve elde edilen cevaba bağlıdır. Doktor tarafından farklı bir kullanım önerilmediğinde, yumuşak doku incinmelerinde ya da yumuşak doku romatizmasında 14 günden, artrit ağnsında 21 günden fazla kullanılmamalıdır.

7 gün kullanım sonucunda durumda bir gelişme olmazsa ya da kötüye giderse doktora danışılmalıdır.

Uygulama şekli:

Derinin etkilenen bölgesine yavaş ovmak suretiyle uygulanır. Uygulamadan sonra eller yıkanmalıdır (parmak eklemlerinin artrozunun tedavisinde kullanıldığı durumlar hariç).
Özel popülüsyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek /Karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlanması gerekmez.

Pediyatrik popülasyon :

ROMATİM JEL’in 12 yaşm altındaki çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon (65 yaş ve üzeri):

Doz aşımı ve tedavisi

Diklofenak topikal uygulama ile sistemik absorbsiyonu çok düşük olduğundan aşın doz görülmesi beklenmez.

ROMATİM JEL’in kaza ile yutulması(50 g’lık bir tüp 500 mg diklofenak sodyuma eşdeğerdir)sonucu beklenen yan etkiler tablet’in aşın dozu ile gözlenen istenmeyen etkilere benzerdir. Yanlış kullanım veya kaza ile aşın dozu alımı(örneğin çocuklarda) nedeni ile belirgin sistemik yan etkilerin görülmesi durumunda, non-steroidal antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ) ile zehirlenme tedavisinde uygulanan genel önlemler uygulanmalıdır. Özellikle ilacın alımmından sonra kısa bir süre geçmiş ise, gastrik dekontaminasyon ve aktif kömür ile tedavi düşünülebilir.