ROFACID 200 mg/100 ml IV infüzyon için çözelti içeren flakon Nedir

Keymen Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rofacid nedir, Rofacid ne için kullanılır, Rofacid ne ilacı, Rofacid neye yarar, Rofacid ne işe yarar, Rofacid neye iyi gelir, Rofacid kullananlar, Rofacid kullanımı, Rofacid uygulama, Rofacid etkileri, Rofacid faydaları bilgilerini içerir.

2.ROFACID nedir ve ne için kullanılır?

  • ROFACİD flakon içerisinde piyasaya sunulmaktadır. Her bir flakon 200 mg siprofloksasine eşdeğer 254 mg siprofloksasin laktat içerir.
  • ROFACİD’in etkin maddesi olan siprofloksasin, fluorokinolon grubu bir antibiyotiktir. Antibiyotikler enfeksiyona neden olan bakterileri öldürmek için kullanılır.
  • ROFACİD 100 mililitrelik flakonlarda bulunur. Flakon içerisindeki çözelti, renksiz ila hafif sarı renkte berrak çözeltidir.
  • ROFACİD, yetişkinlerde zatürree, orta kulak iltihabı, sinüzit gibi solunum sistemi enfeksiyonlarında, göz enfeksiyonlarında, böbrek ve idrar yolu enfeksiyonlarında, genital organların enfeksiyonlarında, karın içi enfeksiyonlarda, cilt ve yumuşak doku enfeksiyonlarında, kemik ve eklem enfeksiyonlarında, kanda meydana gelen enfeksiyonlarda, bağışıklık sistemi zayıflamış hastaların enfeksiyonlarında ya da enfeksiyon riskinin yüksek olduğu durumlarda, bağışıklık sistemi baskılanmış hastaların barsak enfeksiyonlarında kullanılır. ROFACİD, 1-17 yaş arası çocuklarda komplike idrar yolu
  • enfeksiyonları ve böbrek enfeksiyonlarının 2. ve 3. basamak tedavisinde, kistik fibrozisin P. aentginosa adlı bakteriye bağlı akciğer alevlenmesinde kullanılır.
    Yetişkinlerde ve çocuklarda, solunum yoluyla geçen şarbonun ortaya çıkışını azaltmak ve ilerlemesini yavaşlatmak için de kullanılır.