ROFACID 200 mg/100 ml IV infüzyon için çözelti içeren flakon { Menta-Pharma } Dozu

Menta Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rofacid dozu, Rofacid dozaj, Rofacid doz aşımı, Rofacid uygulama, Rofacid kullanım şekli, Rofacid kullanımı, Rofacid kullanım süresi, Rofacid açmı tokmu, Rofacid nedir, Rofacid ne için kullanılır, Rofacid nasıl kullanılır, Rofacid faydaları, Rofacid etkileri, Rofacid günde kaç kez, Rofacid sabah mı akşam mı, Rofacid fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Hekim tarafından başka şekilc

e önerilmediği takdirde, aşağıdaki

dozlar tavsiye edilir:

Endikasyon

Yetişkinler için günlük ve tek dozla

(mg siprofloksasin intravenöz)

Tedavi süresi (mümkün olan en kısa sürede oral tedaviye geçiş dahil)

Solunum yolu enfeksiyonları (ciddiyetine ve organizmaya göre)

2 x 400 mg - 3 x 400 mg

7-14 gün

Üriner sistem enfeksiyonları -akut, komplike olmayan pıyelo nefrit -Komplike olan

2 x 200 - 400 mg 2 x 400 mg - 3 x 400 mg

7-21 gün 7-21 gün

Genital enfeksiyonlar - Adneksit, akut orostatit.
eoididimoorsit

2 x 400 mg - 3 x 400 mg

14-28 gün

Bacillus anthracis’e maruz kalındığından şüphelenilmesinden veya B. anthracis e maruz kalmanın doğrulanmasından sonra mümkün olan en kısa sürede siprofloksasin uygulanmasına başlanmalıdır.

Tedavi süresi hastalığın ciddiyeti ile klinik ve bakteriyolojik seyrine bağlıdır. Esasen, tedaviye ateşin düşmesi veya klinik belirtilerin kaybolmasından sonra 3 gün daha devam edilmelidir.

Streptokok enfeksiyonlarında geç komplikasyon riski nedeniyle tedavi en az 10 gün sürmelidir.

Klamidya enfeksiyonlarında tedavi süresi en az 10 gün olmalıdır.

Solunum yoluyla geçen şarbonun siprofloksasin (IV veya oral) ile toplam tedavi süresi 60 gündür.

Uygulama şekli:

İntravenöz

Siprofloksasin IV infüzyon ile 60 dakikalık bir sürede uygulanmalıdır. Geniş bir vene yavaş infüzyon, hastanın rahatsızlığını en aza indirir ve venöz iritasyon riskini azaltır.

infüzyon çözeltisi doğrudan veya diğer geçimli infüzyon çözeltileri ile karıştırılarak verilebilir. % 0.9 NaCl içeren Siprofloksasin infüzyon çözeltisi serum fizyolojik, Ringer çözeltisi, Ringer laktat çözeltisi, %5 ve %10 glukoz çözeltisi, %10 fruktoz çözeltisi,

3/21

%0.225 veya %0.45 NaCl içeren %5 glukoz çözeltisi ile geçimlidir. Belirtilen infüzyon çözeltileri ile karıştırıldığında, mikrobiyolojik açıdan ve ışık duyarlılığı açısından karıştırıldıktan sonra kısa süre içinde uygulanmalıdır.

Diğer infüzyon çözeltileri ve tedavi edici ürünler için geçimli olduğu belirlenmedikçe, ayrı olarak uygulanmalıdır. Çökme, bulanıklaşma ve renk değişikliği gibi olaylar geçimsizliğin görsel belirtileridir.

Çözeltinin pH’sında fiziksel veya kimyasal açıdan stabil olmayan penisilinler, heparin çözeltisi gibi infüzyon çözeltileri ve tedavi edici ürünler ile geçimsizlik görülebilir.
Siprofloksasin çözeltisinin pH’sı 3.5 - 4.6 olduğundan, bilhassa alkali pH’ya ayarlanmış çözeltilerle geçimsizlik ortaya çıkar (Siprofloksasin çözeltisinin pH’sı 3.5 - 4.6 aralığındadır).

Bir defalık kullanım içindir. Kullanılmayan kısmı atınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Kar
aciğer yetmezliği:

Hasta popülasyonları

Kreatinin klerensi (mL/dk/1,73m2)

Serum kreatinin konsantrasyonu (mii/100 mL)

Günlük intravenöz doz (mg/üün)

Böbrek yetmezliği

30-60

1.4-1.9

800 mg

<30

2

400 mg

Böbrek yetmezliği + hemodiyaliz

30-60

1.4-1.9

800 mg (diyalizden sonra)

<30

2

400 mg (diyalizden sonra)

Böbrek yetmezliği + SAPD (Sürekli ayaktan periton diyalizi)

Diyalizata siprofloksasin intravenöz infüzyon çözeltisi ilavesi (intraperitonal): Diyalizatın her litresi için 50 mg siprofloksasin olup, 6 saatte bir, günde 4 kez uygulanır.

Karaciğer yetmezliği

Doz ayarlamasına gerek yoktur.

Böbrek ve karaciğer yetmezliği birlikte olduğunda

’ 30-60

1.4-1.9

800 mg

<30

2

400 mg

Çocuklar:

Renal ve/veya hepatik bozukluğu olan çocuklarda doz çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyoıı:

Kistik fıbrozis:

5-17 yaşlarındaki pediyatrik hastalarda kistik fibrozisin P aenıginosa enfeksiyonuna bağlı akut pulmoner alevlenmesinin tedavisinde elde edilen klinik ve farmakokinetik veriler, günde üç defa intravenöz 10 mg/kg dozunda (maksimum doz 1200 mg) kullanımının uygun olduğunu göstermiştir.

5-17 yaşlarındaki pediyatrik hastalarda, kistik fibrozisin P. aenıginosa enfeksiyonuna bağlı akut pulmoner alevlenmede tedavi süresi, 10-14 gündür.

Komplike iıriner sistem enfeksiyonları ve piyelonefrit:

Komplike üriner sistem enfeksiyonları veya piyelonefrit için önerilen doz, 8 saatte bir intravenöz 6-10 mg/kg (maksimum doz 400 mg)’dır.

E. coli’den kaynaklanan komplike üriner sistem enfeksiyonları ve piyelonefritte tedavi süresi, 10-21 gündür.

Solunum yoluyla geçen (Bacillus anthracis ’e maruz kalma sonrası gönılen) şarbon: Günde 2 defa 10 mg/kg’lık intravenöz doz uygulanır. Bir defada uygulanan maksimum doz 400 mg’ı aşmamalıdır (Maksimum günlük doz 800 mg’dır).

Bacillus anthracis’e maruz kalındığından şüphelenilmesinden veya B. anthracis’e maruz kalmanın doğrulanmasından sonra, mümkün olan en kısa sürede siprofloksasin uygulanmasına başlanmalıdır.

Solunum yoluyla geçen şarbonun siprofloksasin (IV veya oral) ile toplam tedavi süresi, 60 gündür.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşı ilerlemiş hastalar, hastalığın şiddeti ve kreatinin klerensi göz önüne alınarak mümkün olduğunca düşük dozlar almalıdırlar.

Doz aşımı ve tedavisi

Bazı durumlarda akut, aşırı doz belirtisi olarak reversibl renal toksisite bildirilmiştir.

Doz aşımındaki semptomlar baş dönmesi, tremor, baş ağrısı, yorgunluk, nöbetler, halüsinasyonlar, konfüzyon, abdominal rahatsızlık, renal ve hepatik bozukluğun yanı sıra kristalüri ve hematüriden oluşur. Geri dönüşlü renal toksisite bildirilmiştir.

Bu nedenle rutin acil önlemlerin yanında renal fonksiyonun izlenmesi ve siprofloksasin absorbsiyonunun azalması için Mg2+veya Ca2+ içeren antasitlerin verilmesi önerilir.

Hemodiyaliz veya periton diyalizi ile sadece az miktarda (< % 10) siprofloksasin uzaklaştırılabilir.