RISPERDAL CONSTA 50 mg 1 enjektör Nedir

Janssen Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Risperdal Consta nedir, Risperdal Consta ne için kullanılır, Risperdal Consta ne ilacı, Risperdal Consta neye yarar, Risperdal Consta ne işe yarar, Risperdal Consta neye iyi gelir, Risperdal Consta kullananlar, Risperdal Consta kullanımı, Risperdal Consta uygulama, Risperdal Consta etkileri, Risperdal Consta faydaları bilgilerini içerir.

2.RISPERDAL CONSTA nedir ve ne için kullanılır?

-    RISPERDAL CONSTA 50 mg uzun salimli IM enjeksiyon, her biri 50 mg Risperidon içeren flakonlardır.

-    RISPERDAL CONSTA risperidon içeren bir flakon ve seyreltici içeren bir kullanıma hazır dolu enjektör ile kullanıma sunulmaktadır.

-    RISPERDAL CONSTA antipsikotik ilaçlar grubundandır.

-    RISPERDAL CONSTA, psikozlar (örneğin şizofreni) olarak adlandırılan bir grup bozukluğun tedavisinde kullanılır. Ayrıca manik depresif bozukluk olarak da bilinen bipolar bozukluğun tedavisinde monoterapi veya lityum ve valproat tedavisine ek olarak kullanılır.

-    Psikozda, şüphecilik, algıda azalma (var olmayan bir kimsenin sesini duymak gibi), zihin karışıklığı gibi normal olmayan veya garip düşünceler, aşırı içine dönük olma veya toplumdan yabancılaşma gibi belirtiler gözlenir.

-    Bipolar bozukluğun belirtileri ise duygu durum değişiklikleri (depresyon ve/veya aşırı neşe), aşırı arkadaş canlısı olma ve çekingen olmama, hareketler ve enerjide aşırı değişkenlik, huzursuzluk, sinirlilik ve yeterli değerlendirememekten kaynaklanan davranışlardır.

-    Her iki bozukluğun belirtileri, zihnin karışıklığı, iç sıkıntısı ve gerginlik ile sonuçlanır.