RINOGEST SR 120 mg 10 mik.pellet kapsül Dozu

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rinogest dozu, Rinogest dozaj, Rinogest doz aşımı, Rinogest uygulama, Rinogest kullanım şekli, Rinogest kullanımı, Rinogest kullanım süresi, Rinogest açmı tokmu, Rinogest nedir, Rinogest ne için kullanılır, Rinogest nasıl kullanılır, Rinogest faydaları, Rinogest etkileri, Rinogest günde kaç kez, Rinogest sabah mı akşam mı, Rinogest fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

12 yaşın üzerindeki çocuklar ve yetişkinlerde: Günde 2 defa 1 kapsül 12 saat ara ile alınır. (240 mg psödoefedrin).

Uygulama şekli:

RİNOGEST SR ağızdan alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Karaciğer yetmezliği:

İlacın kullanımı ile elde edilen deneyim normal yetişkin dozunun uygun olduğunu göstermekle beraber şiddetli hepatik yetmezlik durumunda dikkatli olunması gerekmektedir.

Böbrek yetmezliği:

Pediyatrik popülasyon:

6yaş - 12yaş arası çocuklarda: RİNOGEST’in şurup formu kullanılmalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda yapılmış spesifik bir çalışma yoktur. Deneyimlere göre normal yetişkin dozu

uygundur (Farmakokinetik özelliklerine bakınız).

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar: RİNOGEST SR doz aşımında eksitasyon, huzursuzluk, halüsinasyon, hipertansiyon ve aritmi gibi merkezi sinir sistemi ve kardiyovasküler sistem semptomlarıortaya çıkabilir. Şiddetli olgularda psikoz, konvülziyon, koma ve hipertansif kriz gelişebilir.Potasyumun hücre dışından hücre içine kayması nedeniyle serum potasyum düzeyi düşebilir.

Tedavi: Solunum destekleyici ve koruyucu ve konvülsiyonları kontrol edici önlemler alınmalıdır. Endike olduğu takdirde gastrik lavaj uygulanmalıdır. Mesane kateterizasyonugerekebilir. Beta blokörler kardiyovasküler komplikasyonları ve hipokalemiyi düzeltebilir.İstenirse, psödoefedrin atılımının hızlandırılması için asit diürezi veya diyaliz yapılabilir.