RINOGEST 5 ml 30 mg 100 ml şurup Dozu

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rinogest dozu, Rinogest dozaj, Rinogest doz aşımı, Rinogest uygulama, Rinogest kullanım şekli, Rinogest kullanımı, Rinogest kullanım süresi, Rinogest açmı tokmu, Rinogest nedir, Rinogest ne için kullanılır, Rinogest nasıl kullanılır, Rinogest faydaları, Rinogest etkileri, Rinogest günde kaç kez, Rinogest sabah mı akşam mı, Rinogest fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:

12 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinlerde*. Günde 3-4 kez 10 mİ (2 ölçek). Maksimum günlük doz: 40 mİ (240 mg psödoefedrin hidroklorür)

Uygulama şekli:

RİNOGEST ağızdan alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Karaciğer yetmezliği:

Deneyimler normal yetişkin dozunun yeterli olduğunu göstermektedir; ancak şiddetli hepatik yetmezlikte (Child Pugh C) dikkatli olmalıdır.

Böbrek yetmezliği:

6-11 yaş: Günde 3-4 kez 5 mİ (1 ölçek). Maksimum günlük doz: 20 mİ (120 mg

psödoefedrin hidroklorür). Doktor önerisi dışında 5 günden fazla kullanılmamalıdır.

6 yaş altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon;

Psödoefedrin’in yaşlılarda etkileri henüz bilinmemektedir. Deneyimler, normal yetişkin

dozunun yeterli olduğunu göstermektedir; ancak böbrek ve/veya karaciğer fonksiyonunun

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar, RİNOGEST doz aşımında eksitasyon, huzursuzluk, halüsinasyon, hipertansiyon ve aritmi gibi merkezi sinir sistemi ve kardiyovasküler sistem semptomları ortaya çıkabilir. Şiddetli olgularda psikoz, konvülziyon, koma ve hipertansif kriz gelişebilir. Potasyumun hücre dışından hücre içine kayması nedeniyle serum potasyum düzeyi düşebilir.

Tedavi; Solunum destekleyici ve koruyucu ve konvülsiyonları kontrol edici önlemler alınmalıdır. Endike olduğu takdirde gastrik lavaj uygulanmalıdır. Mesane kateterizasyonu gerekebilir. Beta blokörler kardiyovasküler komplikasyonları ve hipokalemiyi düzeltebilir. İstenirse, psödoefedrin atılımının hızlandırılması için asit diürezi veya diyaliz yapılabilir.