RIFOCIN 125 mg/1.5 ml 1 ampül Nedir

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rifocin nedir, Rifocin ne için kullanılır, Rifocin ne ilacı, Rifocin neye yarar, Rifocin ne işe yarar, Rifocin neye iyi gelir, Rifocin kullananlar, Rifocin kullanımı, Rifocin uygulama, Rifocin etkileri, Rifocin faydaları bilgilerini içerir.

2.RIFOCIN nedir ve ne için kullanılır?

RİFOCİN, 125 mg rifamisin SV (sodyum tuzu) etkin maddesini içerir. 2 ml’lik bir ampul içinde 1.5 mİ çözelti bulunur. Piyasada ayrıca kulak damlası ve 250 mg’lık ampul formu da bulunmaktadır.

RİFOCİN, rifamisin grubundan bir antibiyotiktir. Bakterileri öldürücü etkisi güçlüdür. Tüberküloz hastalığına yol açan mikroorganizma üstünde de etkilidir.

Doktorunuz size RIFOCİN’i aşağıdaki nedenlerden biri veya birkaçı dolayısıyla reçetelemiş olabilir:

-    Gram pozitif mikroorganizmalardan ileri gelen duyarlı bakterilerle oluşan ve özellikle diğer antibiyotik tedavilerinin cevap vermediği durumlarda,

-Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Çıban (füronküloz), irinli deri enfeksiyonu (piyodermit), irin kesesi (apse), lenf bezi iltihabı (lenfadenit)

-    Kemik iltihabı (osteomiyelit)

-    Gram-pozitif mikroorganizmalardan ileri gelen bronkopulmoner enfeksiyonlar, stafilokokal bakteremi (kanda stafılakok adı verilen bakterilerin çoğalması)