RICUS 1 mg/ml 100 ml oral solüsyon Nedir

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ricus nedir, Ricus ne için kullanılır, Ricus ne ilacı, Ricus neye yarar, Ricus ne işe yarar, Ricus neye iyi gelir, Ricus kullananlar, Ricus kullanımı, Ricus uygulama, Ricus etkileri, Ricus faydaları bilgilerini içerir.

2.RICUS nedir ve ne için kullanılır?

  • RİCUS etkin madde olarak her 1 mİ solüsyonda 1 mg risperidon içerir. 1
  • RİCUS antipsikotikler olarak adlandınlan ve bir çeşit ruhsal bozukluk (psikoz) durumundakullanılan ilaç grubuna dahildir.
  • RİCUS aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılmaktadır.
  • • Halüsinasyon (olmayan bir şeyi görmek, işitmek veya hissetmek), kuruntu, zihin karışıklığı, saldırganlık, aşın şüphecilik (paranoya), duygusal ve sosyal çekingenlikgibi düşünce, duygu ve/veya davranışlannızı etkileyen durumlann tedavisindekullanılır. RİCUS, aynca bu durumdaki kişilerin hissettiği ruhsal çöküntü, suçlulukduygusu, endişe ve gerginlik gibi belirtileri azaltır.

    V1/ • Bozulan ruhsal durumun dengelenmesi için kullanılır [ani gelişen ve uzun süreli

    rahatsızlıklarda; bipolar bozuklukta (ruhsal durumdaki zıt yönlü değişiklikler) gözlenen taşkınlık nöbeti belirtilerinin kontrol altına alınmasında; agresif veya diğer yıkıcıdavranışların ön planda olduğu davranış ve diğer yıkıcı davranış bozukluklarınıntedavisinde; çocuklarda ve ergenlerde otistik bozukluğa bağlı huzursuzlukların (agresifbelirtiler, kendine zarar verme, öfke nöbetleri, ani duygu durum değişiklikleri)tedavisinde].