RICAVIS 6mg/1000mg/880IU 28 efervasan tablet Kullanımı

Nuvomed Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.RICAVIS nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Doktorunuz RİCAVİS ile tedavinizin ne kadar süreceğini ve hangi dozda, kaç efervesan tablet almanız gerektiğini size anlatacaktır. Her zaman doktorunuzun tavsiyelerine tam olarak uyunuz.

Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde önerilen RİCAVİS dozu, günde bir kez bir efervesan tablettir. Bu tedavi planı tedavi sonlanana kadar her hafta tekrarlanmalıdır.

Uygulama yolu ve metodu

  • RİCAVİS efervesan tableti yiyecek veya su haricindeki içeceklerle (maden suyu) birlikte ALMAMANIZ çok önemlidir. RİCAVİS’i bir bardak suda eritiniz. Sonra bardağı tamamıyla içiniz.
  • Günün herhangi bir saatinde alman yiyecek ya da içeceklerden en az 2 saat ara ile veya yatmadan en az 30 dakika önce alınız.
  • RİCAVİS efervesan tablet dik duruş pozisyonunda (ayakta durabilir ya da oturabilirsiniz) ve en az bir bardak suda eriterek içmelisiniz.
  • RİCAVİS efervesan tableti aldıktan sonra 30 dakika boyunca dik pozisyonda durmalısınız.
  • Değişik yaş grupları

    Çocuklarda kullanımı

    Çocuklarda RİCAVİS’in güvenliliği ve etkinliği bilinmemektedir.

    Yaşlılarda kullanımı

    Genç hastalarla karşılaştırıldığında yaşlı hastalarda (>60 yaş) doz ayarlamasına gerek yoktur.

    Özel kullanım durumları

    Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

    Ciddi böbrek yetmezliğiniz varsa (kreatinin klerensi <30 mL/dak.) RİCAVİS’i kullanmayınız. Hafif ve orta derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatin klerensi >30 mL/dak.) RİCAVİS için doz ayarlamasına gerek yoktur.

    Karaciğer yetmezliği olan hastalarda RİCAVİS ile tedavi sırasında özel bir doz ayarlamasına gerek yoktur.

    Eğer RİCA VİS ’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

    Kullanmanız gerekenden daha fazla RICAVIS kullanırsanız

    Elinizdeki RİCAVİS kutusunu ve içindeki kalan efervesan tabletleri yanınıza alarak hemen doktor veya eczacınıza danışınız ya da size en yakın hastaneye başvurunuz.

    Siz veya başka biri kazayla reçetelendirilenden daha fazla RİCAVİS efervesan tablet aldıysa, bir bardak dolusu süt içerek ve tibbi yardım isteyiniz.

    RİCAVİS'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

    RICAVIS'i kullanmayı unuttuysanız

    RİCAVİS’i almayı unuttuğunuzu fark ederseniz, mümkün olan en kısa sürede efervesan tabletinizi alınız ve kullanma talimatlarına uygun şekilde ilacı kullanmaya devam ediniz. Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

    RICAVIS ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler