RHEUMON IM 1gr/2 ml ampül Nedir

Meda Pharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rheumon nedir, Rheumon ne için kullanılır, Rheumon ne ilacı, Rheumon neye yarar, Rheumon ne işe yarar, Rheumon neye iyi gelir, Rheumon kullananlar, Rheumon kullanımı, Rheumon uygulama, Rheumon etkileri, Rheumon faydaları bilgilerini içerir.

2.RHEUMON IM nedir ve ne için kullanılır?

RHEUMON İ.M., kas içine uygulama için 1 veya 3 adet şeffaf ampul içeren bir ilaçtır. RHEUMON İ.M., etkin madde olarak etofenamat içerir.

Etofenamat, steroid olmayan analjezik/anti-romatik ajanlar grubuna ait bir etkin maddedir ve iltihap/inflamasyon giderici (anti-inflamatuvar) ve ağn kesici (analjezik) özelliklere sahiptir.

Aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılır:

• Dejeneratif eklem hastalığı, eklem kireçlenmesi (osteoartrit)

• Eklem iltihabı ile görülen romatizmal hastalık (romatoid artrit)

• Özellikle omurga eklemlerinde birleşme ve hareket kaybı ile görülen romatizmal bir hastalık (ankilozan spondilit)

• Zaman zaman ani şekilde ortaya çıkan, sıklıkla ayak baş parmağındaki iltihapla kendini gösteren, eklemler üzerinde İleri derecede ağrıya, duyarlılığa, kızarıklığa ve şişkinliğe neden olan eklem iltihabı (akut gut artriti)

• Akut kas iskelet sistemi ağrıları

• Ameliyat sonrası görülebilen inflamasyon, şişkinlik ve yumuşak doku haşan (postoperatif ağn)

• Adet ağnsı (dismenore)

Not: Enjeksiyonluk çözelti, sadece etofenamatın lokal uygulamasının yararlı olmadığı veya uygun olmadığı durumlarda kullanılır. Kural olarak, tedavi tek bir enjeksiyonla sınırlandınlmalıdır.

RHEUMON İ.M. etkin maddesinin uygulanan yerden yavaş salınması nedeniyle, hızlı etki başlangıcı gereken hastalıklarda tedavinin başlatılması için uygun değildir.

Yağlı formülasyondan etkin maddenin yavaş salımı nedeniyle, RHEUMON İ.M. uygulamasından sonra etki süresi 24 saate kadar uzayabilir.