RHEUMON DEPOT IM 1 ampül Dozu

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rheumon dozu, Rheumon dozaj, Rheumon doz aşımı, Rheumon uygulama, Rheumon kullanım şekli, Rheumon kullanımı, Rheumon kullanım süresi, Rheumon açmı tokmu, Rheumon nedir, Rheumon ne için kullanılır, Rheumon nasıl kullanılır, Rheumon faydaları, Rheumon etkileri, Rheumon günde kaç kez, Rheumon sabah mı akşam mı, Rheumon fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Erişkinlerde, genelde 2 ml’lik RHEUMON İ.M. enjeksiyonluk çözeltinin (1 ampul, 1000 mg etofenamata eşdeğerdir) derin tek bir intramusküler enjeksiyonu yeterlidir.

Uygulama şekli

İntramuskuler uygulama içindir.

Şok dahil anafilaktik reaksiyonların gelişme olasılığı nedeniyle RHEUMON İ.M.
enjeksiyonundan sonra hasta en az 1 saat izlenmelidir. Acil durum kiti hazır bulundurulmalıdır. Hasta bu önlem hakkında bilgilendirilir.

Ampulün kırılmasından sonra enjeksiyonluk çözelti bir şırıngaya çekilir ve yeterince uzun enjeksiyon iğnesi ile kas içerisine (genellikle gluteus kasına) derin bir şekilde enjekte edilir.
Çözeltiyi enjekte etmeden önce, herhangi bir kan damarının zarar görmediğinden emin olmak için şırınganın pistonu çok az geri çekilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer veya böbrek fonksiyonu bozukluğu olanlarda kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklar üzerinde kullanım ile ilgili deneyimler sınırlıdır. Çocuklar ve adölesanlarda RHEUMON İ.M. kullanılması önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Baş ağrısı, baş dönmesi, sersemlik ve bilinç bulanıklığı gibi merkezi sinir sistemi bozuklukları aşırı doz semptomları olabilir. Ayrıca, karın ağrısı, bulantı ve kusma ortaya çıkabilir. Karaciğer ve böbrek bozuklukları ve gastrointestinal hemoraji de olabilir.

Önerilen tedavi:

Bilinen spesifik bir antidotu yoktur. Doz aşımında Zehir Danışma Merkezi ile temasa geçilmesi önerilir.