RHEUMON %10 100 mg 50 ml sprey {Bayer} Yan Etkileri

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rheumon yan etkileri, Rheumon etkileri, Rheumon zararları, Rheumon belirtileri, Rheumon uyarılar, Rheumon önlemler, Rheumon kilo aldırırmı, Rheumon zayıflatırmı, Rheumon zehirlenmesi, Rheumon cinsellik, Rheumon sorunlar, Rheumon uykusuzluk, Rheumon bağımlılık, Rheumon bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi RHEUMON’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

İstenmeyen etkilerin değerlendirilmesi aşağıdaki sıklık bilgilerine dayalıdır:

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila < 1/10); yaygın almayan (>1/1000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1000): çok seyrek (<1/10.000): bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)

RHEUMON % 5 JEL, geniş cilt yüzey alanlarına ve uzuıı süreli uygulanırsa, etofenamat içeren ilaçların sistemik kullanımlarından sonra görüldüğü gibi spesifik organ sistemlerini veya tüm vücudu etkileyebilecek yan etkilerin gelişmesi olasıdır.

Deri ve deri altı doku hastalıkları:

Yaygın olmayan: Ciltte kızarıklık, kaşıntı, yanma hissi, deri döküntüsü, bazen kabarcıklar veya ürtiker tarzı lokal deri reaksiyonları

Seyrek: Aşırı duyarlık reaksiyonları veya lokal alerjik reaksiyonlar (temas dermatiti)

Bu ilacı kullanmayı bıraktığınızda, cilt reaksiyonlan hızla ortadan kalkalacaklır. Bu nedenle, başka bir spesifik uygulama yapılmasına gerek yoktur.

Yan etkilerin raporlanması

Ender vakalarda ciltte kızarıklık ve çok ender vakalarda alerjik cilt reaksiyonları (örn. şiddetli kaşıntı, kızarıklık, eritem, şişme, vezikül) görülebilir. Genellikle ilaç kullanımı kesildiğinde, bu belirtiler hızla kaybolur. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.