REZOSEL %5 MANNITOL irigasyon solüsyonu 3000 ml setsiz Uyarılar

Osel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rezosel uyarılar, Rezosel zararları, Rezosel önlemler, Rezosel riskler, Rezosel yan etkisi, Rezosel alerji, Rezosel alkol, Rezosel hamileler, Rezosel emzirme, Rezosel araç kullanımı, Rezosel fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Parenteral enjeksiyon şeklinde kullanılmamalıdır.

Çözelti berrak değilse, partikül içeriyorsa ya da ambalajın bütünlüğü bozulmuşsa kullanılmamalıdır. Çözeltide bakteri çoğalmasını ve pirojen oluşumunu önlemek için, torbaaçıldıktan sonra en kısa zamanda kullanılmalıdır. Çözeltide koruyucu maddelerbulunmadığından torbada kalan çözelti tekrar kullanılmamalıdır.

Transüretral prostatektomi sırasında büyük miktarlarda kullanılan irigasy on sıvılarının sistemik dolaşıma geçebildiği gösterildiğinden dikkatle kullanılmalıdır.

Mannitol içeren sıvıların emilimine bağlı olarak meydana gelen osmotik diürez, hastanın kalp -akciğer ve böbrek dinamiğini değiştirebilir. Bu nedenle ağır kalp - akciğer ya da böbrek disfonksiyonu gösteren hastalarda ürolojik irigasyon çözeltileri dikkatle kullanılmalı, özelliklekalp hastalarında kardiyovasküler durum dikkatle değerlendirilmelidir. Prostatik venleraracılığıyla sistemik dolaşıma geçen mannitol çözeltisi ekstraselüler sıvı hacminin artışına vekonjestif kalp yetmezliğine yol açabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma üzerinde bilinen bir etkisi yoktur.