RESPIRO 25 mcg/125 mcg aerosol inhaler Nedir

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Respiro nedir, Respiro ne için kullanılır, Respiro ne ilacı, Respiro neye yarar, Respiro ne işe yarar, Respiro neye iyi gelir, Respiro kullananlar, Respiro kullanımı, Respiro uygulama, Respiro etkileri, Respiro faydaları bilgilerini içerir.

2.RESPIRO nedir ve ne için kullanılır?

RESPİRO etkin madde olarak salmeterol ve flutikazon içerir. RESPİRO, her uygulamada 25 mcg salmeterol ve 125 mcg flutikazon püskürten 120 doz içerir.

Salmeterol uzun süre etkili bir bronkodilatördür. Bronkodilatörler akciğerlere giden havayollarının açık kalmasına yardımcı olurlar. Bu hava giriş ve çıkışını kolaylaştırır. Etki en az 12 saat devam eder. Flutikazon propiyonat ise akciğerlerdeki şişme ve tahrişi azaltan bir kortikosteroiddir.

RESPİRO, astım belirtilerinin düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla kullanılır. Astım hastalığının basamaklı tedavisinde 3.basamaktan başlanır. Doktorunuz astım gibi solunum problemlerinin önlenmesine yardımcı olmak amacıyla bu ilacı size reçete etmiştir.

RESPİRO’yu her gün doktorunuzun size belirttiği şekilde alınanız gerekir. Bu ilacın astımınızın kontrolünü sağlamak üzere gerektiği şekilde etkisini göstermesini sağlayacaktır. Salmeterol, flutikazon ile birlikte düzenli kullanıldığında orta ve ağır KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) olgularında, semptomları (belirti) ve atak sıklığını azaltmaktadır.

RESPİRO başlamak üzere olan nefes darlığı ve hırıltıyı durdurmaya yardımcı olur. Nefes darlığı veya hırıltılar başlamışsa işe yaramayacaktır. Bunun olması halinde, salbutamol gibi hızlı etkili, “hafifletici” ilaçlar kullanmanız gerekir.