REGROTON 20 tablet Nedir

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Regroton nedir, Regroton ne için kullanılır, Regroton ne ilacı, Regroton neye yarar, Regroton ne işe yarar, Regroton neye iyi gelir, Regroton kullananlar, Regroton kullanımı, Regroton uygulama, Regroton etkileri, Regroton faydaları bilgilerini içerir.

2.REGROTON nedir ve ne için kullanılır?

REGROTON, beyaz, yuvarlak, kenarları hafif eğimli, bir yüzünde CG, diğer yüzünde F/W basılı ve çentikli tablettir.

REGROTON, 20 tablet içeren blister ambalajlarda takdim edilmektedir.

REGROTON, yüksek kan basıncının düşürülmesinde kullanılan iki etkin maddeyi (rezerpin ve klortalidon) birleştiren bir ilaçtır. 0.25 mg rezerpin ve 50 mg klortalidon içeren bir tablet olarak sunulmaktadır.

Çoğu ilaç gibi REGROTON da etkin maddelerin yanı sıra yardımcı maddeler de içermektedir. Özel bir diyet uyguluyorsanız ya da alerjiniz varsa, doktorunuz ya da eczacınız size hangi maddelerin sorun yaratabileceğine dair tavsiyelerde bulunacaktır.

Klortalidon, idrar akışını artırarak vücuttaki tuz ve su miktarını azaltan bir idrar söktürcüdür. Uzun süreli kullanımda, bu etki kan basıncının düşürülmesine ve kontrol edilmesine yardımcı olur. Rezerpin, belirli sinir yolları boyunca sinir sinyallerini kontrol ederek etkisini gösterir ve bunun sonucunda kalp ve damarları etkileyerek kan basıncını düşürür.

REGROTON yüksek kan basıncının düşürülmesinde kullanılır. Yüksek kan basıncı, kalp ve arterlerin (atar damarların) iş yükünü artırır. Bu durum uzun süre devam ettiği takdirde, beyin, kalp ve böbreklerdeki damarlar hasar görebilir ve bu da inme, kalp yetmezliği ve böbrek yetmezliği ile sonuçlanır. Yüksek kan basıncı, kalp krizi riskini artırır. Kan basıncınızın normal düzeye indirilmesi bu hastalıkların gelişme riskini azaltır.

REGROTON, birbirinden farklı, ama birbirini tamamlayan iki mekanizmayla etki gösterir (bkz. yukarıdaki kısım) ve bu şekilde kan basıncını düşürür.