REGINON 0.02 mg /0.075 mg 63 draje Nedir

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Reginon nedir, Reginon ne için kullanılır, Reginon ne ilacı, Reginon neye yarar, Reginon ne işe yarar, Reginon neye iyi gelir, Reginon kullananlar, Reginon kullanımı, Reginon uygulama, Reginon etkileri, Reginon faydaları bilgilerini içerir.

2.REGINON nedir ve ne için kullanılır?

  • REGİNON, 21 ve 63 drajelik ambalajlarda bulunur ve drajeler beyaz renktedir. Her bir draje etkin madde olarak 0.075 mg gestoden ve 0.02 mg etinilestradiol içerir.
  • Ostrojen ve progesteron hormonlarını içeren ve ağız yoluyla alman doğum kontrol haplarına "Kombine Oral Kontraseptif ilaçfir. (KOK)”denir. REGİNON'da bu grupta yer alan bir ilaçtır.
  • REGİNON'un içindeki gestoden ve etinilestadiol hormonları hipofiz bezinden (beynin alt kısmında yer alan ve önemli hormonlar salgılayan bir bez) salgılanan ve folikülün (yumurta hücresini içeren ufak kesecik) yumurtlama aşamasına kadar olgunlaşması için gerekli olan folikül uyarıcı hormonun (FSH) ve luteinleştirici hormonun (LH, adet döngüsünde yer alan bir hormon) salgılanmasını baskılarlar ve böylece yumurtlama engellenir.
  • Gestoden servikal mukusu koyulaştırır, bu sayede spermin ovuma ulaşması engellenir. Fallop tüplerinin (rahim üst köşelerinden yumurtalıklara kadar uzanan tüp şeklindeki yapılar) hareketleri ve salgılan da etkilenebilir. Aynca gestoden rahim iç zannı da incelterek döllenmiş bir yumurtanın yerleşmesini engeller.

  • REGİNON, gebeliği önlemek amacıyla kullanılır.