RECOSIDE 4 mg 20 film tablet İçeriği

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Recoside içeriği, Recoside formülü, Recoside içerik, Recoside içindekiler, Recoside yardımcı maddeler, Recoside bileşenleri, Recoside Etken madde bilgilerini içerir.

Her bir film tablet etken madde olarak 4mg tiyokolşikosid içerir.

Boyar madde: Titanyum dioksit, sarı demir oksit, kırmızı demir oksit.

Farmakodinamik Özellikler

Tiyokolşikosid, doğal bir glikozit olan kolşikosidin kükürtle yarı sentetik hale getirilmiş bir türevidir.

Tiyokolşikosid farmakolojik olarak kas gevşetici etkiye sahiptir. Santral sinir sistemi kaynaklı kasılmaları anlamlı derecede azaltır veya ortadan kaldırır. Kas gevşetici etkisi viseral kaslarda da görülür. Kürarizan etkisi hiç yoktur. Santral sinir sistemi aracılığıyla etki yapar ve motor plak paralizisi yapmaz. Birçok çalışma tiyokolşikosidin GABA reseptörlerine agonist tipte selektif afinitesi ve glisinerjik agonist özellikleri olduğunu kanıtlamıştır. Yardımcı olarak glisinomimetik etkileri sayesinde tiyokolşikosidin etkisi sinir sisteminin değişik seviyelerinde görülür. Bu da, refleks romatizmal veya travmatik spazmlarda olduğu kadar merkezi kaynaklı spastik kasılmalardaki etkisini de açıklar. Paralizi oluşturmaz ve solunumla ilgili problem görülmez. Ayrıca tiyokolşikosidin kardiyovasküler sisteme etkisi yoktur.

Farmakokinetik Özellikler

Emilim: Tiyokoşikosid oral yoldan uygulandığında hızla emilir, yaklaşık 1 saat içinde plazmada doruk konsantrasyona ulaşır. Sağlıklı gönüllülerde yapılan çalışmalarda 8mg dozları takiben oral biyoyararlanımı intramusküler uygulama ile karşılaştırıldığında %24 olarak hesaplanmıştır.

Dağılım: Plazma proteinlerine bağlanma oranı %13'tür. Tiyokolşikosid esas olarak albumine bağlanır. Vücut doku ve sıvılarına iyi dağılır. İntramusküler tek doz 4mg uygulama sonrasında dağılım hacmi (Vd) 76 L olarak hesaplanmıştır.

Yardımcı maddeler detay bilgisi için tıklayınız.