RANTUDIL retard 90 mg 10 kapsül {Bayer} Dozu

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rantudil dozu, Rantudil dozaj, Rantudil doz aşımı, Rantudil uygulama, Rantudil kullanım şekli, Rantudil kullanımı, Rantudil kullanım süresi, Rantudil açmı tokmu, Rantudil nedir, Rantudil ne için kullanılır, Rantudil nasıl kullanılır, Rantudil faydaları, Rantudil etkileri, Rantudil günde kaç kez, Rantudil sabah mı akşam mı, Rantudil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkin dozu, hastalığın ciddiyetine ve niteliğine bağlı olarak günde 1-2 defa 90 mg’dır.

Tedavi süresi klinik görünüme bağlıdır, ancak günde 180 mg’ı aşan dozlarda tedavi süresi 7 günden fazla sürdürülmemelidir.

Akut gut krizinde önerilen genel dozaj, semptomlar kayboluncaya kadar günde 180 mg asemetazindir (günde 2 kapsül RANTUDİL RETARD’a eşdeğer). Tedavi başlangıcında yüksek doz gerektiğinde 60 mg asemetazin içeren RANTUDİL RETARD kapsüllerden yararlanılabilir.

Uygulama şekli ve tedavi süresi:

Oral kullanım içindir.

Kapsüller, tok karnına yeterli miktar sıvı ile alınmalıdır. Mide rahatsızlığı durumunda yemekle ile birlikte alınması önerilir.

Tedavi süresi, tedaviyi yürüten doktorun kararına bağlı olmakla beraber, günlük 180 mg dozlarda tedavi süresi 7 günden fazla sürdürülmemelidir.

Romatizmal rahatsızlıklarda hastalar Rantudil RETARD’u daha uzun süre kullanmaları gerekebilir.

Semptomları kontrol altına almak için gerekli en düşük etkili doz, en kısa süreyle kullanılarak istenmeyen etkiler en aza indirilebilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek / Karaciğer yetmezliğinde:

Önceden böbrek hasarı mevcut olan ve/veya ciddi karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda ilacın kullanımında özellikle tıbbi takip gerekmektedir.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklar ve adölesan yaş grubunda deneyim olmadığından, çocuklar ve adölesanlarda RANTUDİL RETARD önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Olası istenmeyen etkilerden dolayı (bkz. bölüm 4.4) RANTUDİL RETARD yaşlı hastalarda sadece dikkatli tıbbi gözlemle kullanılmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Belirtiler:

Aşırı doz aşımı semptomları; başağrısı, sersemlik, konfüzyon, dezoriyantasyon, letarji, spazm eğiliminde artış ve komaya varabilen bilinç kaybı gibi merkezi sinir sistemi rahatsızlıkları, abdominal ağrı, bulantı ve kusmadır. Ek olarak GI kanalda kanama, terleme, elektolit dengesizlikleri, hipertansiyon, ayak bileğinde ödem, oligüri, hematüri, solunum depresyonu, karaciğe ve böbrek fonksiyonlarında bozulma görülebilir.

Önerilen tedavi:

Spesifik bir antidotu yoktur. Eğer aşırı doz semptomları gözlenirse, destekleyici ve semptomatik önlemler alınmalıdır. Hastanın durumuna bağlı olarak takip ve bir yoğun bakım ünitesinde tedavi gerekli olabilir. Emilimi azaltıcı önlemler ve gerekiyorsa serum elektrolitlerinin takviye edilmesi uygundur.