RAGI 20 mg 14 enterik kaplı tablet Etkileşimi

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ragi etkileşimi, Ragi etken madde, Ragi yardımcı maddeler, Ragi alkol, Ragi etkileşim, Ragi kullananlar, Ragi dozu, Ragi kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Rabeprazol sodyum, mide asidi salgısında derin ve uzun süreli bir inhibisyon oluşturur. Absorpsiyonları pH’ya bağımlı olan bileşiklerle bir etkileşme oluşabilir. Özellikle rabeprazolsodyumun ketokonazol veya itrakonazol ile birlikte uygulanması, antifungal plazmaseviyelerinde önemli derecede azalma ile sonuçlanır. Bu nedenle, ketokonazol veya itrakonazolRAGİ ile birlikte alındığında, doz ayarlaması gerekip gerekmediğinin kontrolü için hastanınizlenmesi gerekli olabilir.

Klinik çalışmalarda, rabeprazol ile eşzamanlı olarak antasitler kullanılmıştır. Özel bir ilaç-ilaç etkileşimi çalışmasında likit antasitler ile herhangi bir etkileşim görülmemiştir.

Sağlıklı gönüllülere atazanavir 300mg/ritonavir lOOmg ile omeprazol (günlük 40mg) veya atazanavir 400 mg ile lansoprazolün (günlük 60 mg) birlikte uygulanması atazanavirmaruziyetinde ciddi bir azalmayla sonuçlanmıştır. Atazanavir absorpsiyonu pH ile bağlantılıdır.Bir çalışma yapılmamış olmasına rağmen, diğer proton pompa inhibitörleri ile de benzersonuçlar beklenmektedir. Bu nedenle, rabeprazolün de dahil olduğu PPİTer atazanavir ilebirlikte kullanılmamalıdır. (Bkz Bölüm 4.4).

Metotreksat:

Vaka raporları, yayınlanmış popülasyon farmakokinetik çalışmaları ve retrospektif analizler, PPİTerin ve metotreksatm (öncelikle yüksek dozda; bkz. metotreksat kısa ürün bilgisi) birlikteuygulanmasının metotreksatm ve/veya metoboliti olan hidroksimetotreksatm serum seviyeleriniyükseltebildiği ve sürelerini uzatabildiğim göstermektedir. Ancak, metotreksatm PPİTer ileresmi bir ilaç etkileşimi çalışması yürütülmemiştir.