PURINETHOL 50 mg 25 tablet {Glaxo} Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Purinethol dozu, Purinethol dozaj, Purinethol doz aşımı, Purinethol uygulama, Purinethol kullanım şekli, Purinethol kullanımı, Purinethol kullanım süresi, Purinethol açmı tokmu, Purinethol nedir, Purinethol ne için kullanılır, Purinethol nasıl kullanılır, Purinethol faydaları, Purinethol etkileri, Purinethol günde kaç kez, Purinethol sabah mı akşam mı, Purinethol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

(Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde) Erişkinler ve çocuklarda normal günlük doz 2.5 mg/kg'dır. Ancak, uygulamanın dozu ve süresi Puri-nethol ile birlikte verilen diğer sitotoksik ilaçların türleri ve dozlarına bağımlıdır. Doz her hastaya özel şekilde, dikkatle ayarlanmalıdır. Puri-nethol akut lösemide çeşitli kombinasyon tedavi şemalarında kullanılmıştır ve ayrıntılar için bu konudaki yayınlara başvurulmalıdır. Karaciğer ve/veya böbrek fonksiyon yetmezliği bulunan hastalarda dozun azaltılması düşünülmelidir. Allopurinol ile aynı zamanda uygulandığında 6-merkaptopürinin normal dozunun sadece dörtte birinin verilmesi gerekir; çünkü allopurinol, merkaptopürinin katabolizma hızını azaltır.

Aşırı Dozaj

6-merkaptopürinin aşırı yüksek dozları alındığı zaman agresif önlemlerin gerekmediği düşünülür. Başlıca toksik etki kemik iliği üzerinedir ve hematolojik toksisitenin, Puri-nethol'un tek bir oral dozundan çok, devamlı aşırı yüksek dozları ile daha fazla olduğu görülür. Aşırı yüksek doz riski aynı zamanda Puri-nethol ile birlikte allopurinol verildiğinde de yükselir (Bkz. İlaç Etkileşmeleri). Bilinen bir antidot bulunmadığından kan tablosu dikkatle izlenmeli ve gerektiğinde uygun kan transfüzyonlarıyla birlikte genel destekleyici önlemler alınmalıdır.

Saklama Koşulları 25°C'nin altındaki oda sıcaklığında ve kuru bir yerde saklayınız. Işıktan koruyunuz.