PULMICORT 200 mcg 100 doz turbuhaler Yan Etkileri

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pulmicort yan etkileri, Pulmicort etkileri, Pulmicort zararları, Pulmicort belirtileri, Pulmicort uyarılar, Pulmicort önlemler, Pulmicort kilo aldırırmı, Pulmicort zayıflatırmı, Pulmicort zehirlenmesi, Pulmicort cinsellik, Pulmicort sorunlar, Pulmicort uykusuzluk, Pulmicort bağımlılık, Pulmicort bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi PULMICORT’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, PULMİCORT TURBUHALER'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Anjiyoödem, bronkospazm ve anaflaktik reaksiyon dahil ani ve geç aşırı duyarlılık reaksiyonları.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin PULMİCORT TURBUHALER'e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi seyrek görülür

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

PULMİCORT TURBUHALER kullanırken genellikle yan etki hissetmezsiniz. Ancak aşağıdaki yan etkilerden biri sizi rahatsız ederse veya devam ederse doktorunuza danışınız.

Yaygın yan etkiler • Boğazda hafif bir iritasyon (tahriş)

(>1/100, <1/10) • Pamukçuk (ağız ve boğazda mantar iltihabı)

• Ses boğuklaşması

• Öksürük

Seyrek yan etkiler • Sinirlilik, huzursuzluk, depresyon, davranış

(>1/10.000, <1/1.000) bozuklukları.

• Deri döküntüsü, kontakt dermatit, ürtiker,

• Deride morarma

İnhalasyon glukokortikosteroidleri ile, nadir olarak, bazı hastalarda, muhtemelen doza, tedavi süresine, birlikte kullanılan ya da daha önceden kullanılmış olan steroidlere kişisel duyarlılığa

bağlı olarak adrenal hipofonksiyonu ve büyüme hızının azalması dahil, sistemik glukokortikosteroidlerin bulgu ve belirtileri ortaya çıkabilir.

Seyrek durumlarda inhale kortikosteroidlerle tedavinin daha genel yan etkileri görülebilir. Yorgunluk, baş ağrısı, mide bulantısı veya kusma meydana gelirse bunlardan şüphe edilebilir.

Bunlar PULMİCORT TURBUHALER'in hafif yan etkileridir.

Yan etkilerin raporlanması

Klinik araştırmalarda, sık olarak karşılaşılan belirli bir yan etkisi saptanmamıştır. Tıbbi literatür ve deneyimlere göre aşağıdaki yan etkiler görülebilir. * Boğazda hafif bir iritasyon, öksürme ve ses boğuklaşması. * Orofarenksde Candida infeksiyonu. * Deri döküntüsü, kontakt dermatit, ürtiker, anjiyoödem ve bronkospazm dahil erken ve geç aşırı duyarlılık reaksiyonları. * Sinirlilik, huzursuzluk ve depresyon gibi psikiyatrik semptomlar yanında davranış bozuklukları. İnhalasyon glukokortikosteroidi tedavilerinde nadiren deride morarma bildirilmiştir. İnhalasyon yoluyla kullanılan ilaçlar, etki mekanizması bilinmemekle birlikte, nadiren bronkospazma yol açabilir. İnhalasyon glukokortikosteroidleri ile nadir olarak bazı hastalarda, muhtemelen doza, tedavi süresine, birlikte kullanılan ya da daha önceden kullanılmış olan steroidlere ve kişisel duyarlılığa bağlı olarak, adrenal hipofonksiyonu dahil, sistemik glukokortikosteroidlerin bulgu ve belirtileri ortaya çıkabilir.