PROVIRON 25 mg 20 tablet Dozu

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Proviron dozu, Proviron dozaj, Proviron doz aşımı, Proviron uygulama, Proviron kullanım şekli, Proviron kullanımı, Proviron kullanım süresi, Proviron açmı tokmu, Proviron nedir, Proviron ne için kullanılır, Proviron nasıl kullanılır, Proviron faydaları, Proviron etkileri, Proviron günde kaç kez, Proviron sabah mı akşam mı, Proviron fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Aşağıdaki dozlar önerilmektedir:

• Orta ve ileri yaştaki androgen eksikliğine bağlı şikayetler ve potens bozuklukları:

Tedavi başlangıcında, günde 3 defa 1 tablet PROVIRON. Arzu edilen iyileşme sağlandıktan sonra doz azaltılabilir.

Tedaviye günde 1-2 defa 1 tablet PROVIRON ile devam edilir. Şikayet veya rahatsızlığın tür ve şiddetine bağlı olarak, hastanın kişisel gereksinimi gözönünde tutularak doz ayarlanır. En az birkaç ay süren sürekli tedavi tavsiye edilir.

• Hipogonadizmde sürekli bir tedavi gereklidir:

Sekonder cinsiyet özelliklerinin oluşması için günde 3 defa 1 - 2 tablet PROVIRON, bir kaç ay boyunca verilir. İdame dozu için genellikle günde 2-3 defa 1 tablet yeterlidir.

• Sterilitede, sperm sayısının ve kalitesinin iyileştirilmesinde:

Bir spermiyogenez siklusu boyunca, yani yaklaşık 90 gün, günde 2-3 defa 1 tablet PROVIRON kullanılmalıdır. Eğer gerekiyorsa birkaç haftalık aradan sonra PROVIRON tedavisi tekrarlanmalıdır.

Postpubertal Leydig hücre yetmezliğinde ejakülattaki fruktoz konsantrasyonunu artırmak amacıyla: Birkaç ay boyunca günde 2 defa 1 tablet PROVIRON uygulanır.

Uygulama şekli:

Doz aşımı ve tedavisi

İlacın bir kez verilmesiyle yapılan akut toksisite çalışmaları PROVIRON’un non-toksik olarak sınıflandırılabileceğini göstermiştir.

Tedavi için gereken dozun, uygunsuz olarak bir çok defa alınmasını takiben bile herhangi bir toksisite riski beklenmemektedir.