PROTECH 40 mg 28 ENT.KAPLI tablet Uyarılar

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Protech uyarılar, Protech zararları, Protech önlemler, Protech riskler, Protech yan etkisi, Protech alerji, Protech alkol, Protech hamileler, Protech emzirme, Protech araç kullanımı, Protech fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Gebelerde ve emzirenler annelerde kullanılırken dikkatli olunmaldır.

Ağır karaciğer yetmezliği olan hastalarda özellikle uzun dönem kullanımlarda karaciğer enzimleri düzenli olarak izlenmelidir. Karaciğer enzimlerinde yükselme olduğu durumda PROTECH kullanımı durdurulmalıdır.

Böbrek yetmezliği olan ya da hemodiyaliz altındaki hastalarda pantoprazolün farmakokinetiği değişmemektedir.

Pantoprazol tedavisi aynı zamanda kötü huylu ülserlerin neden olduğu belirtileri de azaltacağından tedaviden önce mide ülseri ya da reflü özofajit tanısı endoskopik inceleme ile konulmuş olmalıdır.

Pantoprazol mide ortamında dayanıksızdır, parçalanır, mide ortamına dayanıklı bir kaplama ile kaplanmış olan tabletler kırılmamalı ve çiğnenmemelidir.

Uzun süreli tedavide, 1 senelik tedavi süresi yalnızca risk/fayda oranı iyice değerlendirildikten sonra aşılmalıdır, çünkü ilacın uzun süre kullanımının emniyetiyle ilgili bilgi sınırlıdır.

Pantoprazol, tüm diğer asit bloke edici ilaçlar gibi hipoklorhidri veya aklorhidriye bağlı olarak B12 vitamini (siyanokobalamin) emilimini azaltabilir. Bu durum özellikle uzun süreli tedavilerde dikkate alınmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Baş dönmesi ve görsel bozukluklar gibi advers ilaç etkileşimleri gözlenebilir (bkz. bölüm 4.8). Bu advers olayların görülmesi durumunda hasta araç veya makinekullanmamalıdır.