PROSALID 5 mg/ml subkutan enjeksiyon için çözelti Nedir

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Prosalid nedir, Prosalid ne için kullanılır, Prosalid ne ilacı, Prosalid neye yarar, Prosalid ne işe yarar, Prosalid neye iyi gelir, Prosalid kullananlar, Prosalid kullanımı, Prosalid uygulama, Prosalid etkileri, Prosalid faydaları bilgilerini içerir.

2.PROSALID nedir ve ne için kullanılır?

• PROSALİD'in etkin maddesi olan leuprolide asetat, tıpta GnRH agonisti olarak adlandınlan bir ilaç grubuna aittir. Vücutta doğal olarak var olan gonadotropin serbestleştirici hormonun (GnRH veya LH-RH) sentetik bir eşdeğeridir. Tedavi edici dozlarda sürekli olarak verildiğinde, eşey hücrelerinin üretildiği organları (kadınlarda

yumurtalık, erkeklerde testisler) uyaran hormonun (gonadotropin / GnRH / LH-RH) salgılanmasını güçlü bir şekilde engeller.

• PROSALİD, 14 günlük doz içeren 2.8 mililitrelik ilaç şişesi (flakon) içeren ambalajlarda bulunmaktadır. Ambalajlarda ayrıca 14 günlük kullanım için 14 enjektör ve 14 alkollü tampon bulunur.

PROSALİD aşağıdaki durumlarda kullanılır:

• Prostat Kanseri: PROSALİD, hormonal müdahaleye uygun prostat kanserinde tedavisinde hastalığın etkilerini hafifletmek üzere kullanılır.

• PROSALİD, yardımla üreme teknikleri uygulamaları sırasında yumurtalıkların kontrollü olarak uyanrıİmasında ve ilerlemiş prostat kanserinde hastalığın yol açtığı etkilerin hafifletilmesi için kullanılmaktadır.