PROFENID 1 mg/ml 150 ml şurup {E.İ.T} Dozu

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Profenid dozu, Profenid dozaj, Profenid doz aşımı, Profenid uygulama, Profenid kullanım şekli, Profenid kullanımı, Profenid kullanım süresi, Profenid açmı tokmu, Profenid nedir, Profenid ne için kullanılır, Profenid nasıl kullanılır, Profenid faydaları, Profenid etkileri, Profenid günde kaç kez, Profenid sabah mı akşam mı, Profenid fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Profenid şurup oral yoldan kullanılır.

Doz pipetinin pistonu, bebek veya çocuğun kilosuna göre uygulanması gereken dozu belirtecek şekilde ölçeklendirilmiştir. Pipete, bebek veya çocuğun vücut ağırlığına karşı gelen çizgiye kadar ilaç çekilerek uygulanır.

Doz ve uygulama sıklığı

Günde 3-4 defa 0,5 mg/kg dozunda uygulanması önerilir. Günlük doz, 2 mg/kg’ı aşmamalıdır. Dozlar arasında en az 4 saatin geçmesi beklenmelidir.

Tedavi süresi genellikle 2-3 gündür.

DOZ AŞIMI

Erişkinlerde doz aşımının ana belirtileri baş ağrısı, vertigo, somnolans, bulantı, kusma, diyare ve karın ağrısıdır. Ileri zehirlenmede hipotansiyon, solunum depresyonu ve gastro-intestinal kanama gözlenebilir.

Doz aşımı durumunda hasta derhal hastaneye nakledilmeli ve semptomatik tedaviye başlanmalıdır. Mide lavajı ve oral yoldan verilen aktif karbon, ketoprofenin emilimini azaltabilir.

Ketoprofenin bilinen spesifik antidotu yoktur.