PRIVIGEN 2.5 G/25 ml IV infüzyon için çözelti içeren 1 FLK Kullananlar

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

2.PRIVIGEN kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

PRIVIGEN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

  • İnsan immünoglobulinlerine ya da ilacın içinde bulunan herhangi bir maddeye karşı(prolin) alerjiniz ya da aşırı duyarlılığınız varsa PRIVIGEN’i kullanmayınız.
  • İmmünoglobulin A protein eksikliğiniz var ise, kanınızda immünoglobulin A’ya karşıantikorlar oluşabilir. PRIVIGEN içinde çok az miktarda da olsa immünoglobulin Abulunduğunu için alerjik reaksiyon gösterebilirsiniz. Bu durum, çok nadirdir vekanınızda yeterli miktarda tip IgA olmaması halinde oluşabilir. Lütfen, tip IgAeksikliğiniz varsa tedavi öncesinde doktorunuza veya sağlık uzmanınıza bildiriniz.
  • Kanınızda çok fazla amino asit prolin varsa (hiperprolinemi). Bu hastalık son derecenadir bir hastalıktır. Dünya çapında bu hastalığa sahip yalnızca birkaç ailebilinmektedir. Lütfen, kanınızda çok fazla prolin olduğu biliniyorsa tedavi öncesindedoktorunuza veya sağlık uzmanınıza bildiriniz.
  • Daha önceden herhangi bir ilacı veya gıdayı tolere edemediğiniz biliniyorsa lütfen budurumu doktorunuza bildiriniz.
  • PRIVIGEN'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

    Eğer;

  • Aşırı kiloluysanız,
  • Yaşınız ilerlemişse,
  • Diyabet hastasıysanız,
  • Uzun süredir bir hastalıktan dolayı yatağa bağımlıysanız,
  • Kan damarlarınız ile ilgili sorunlarınız (damar hastalıkları veya damar tıkanması)varsa,
  • Şuanda veya geçmişte böbrek sorunları yaşadıysanız,
  • Böbrek yetmezliğiniz varsa,
  • Kan basıncınız (hipertansiyon)yüksekse,
  • Kan hacminiz çok düşükse (hipovolemi),
  • Sepsis (bakterilerin oluşturduğu bir tür enfeksiyon) hastasıysanız,
  • Kanınızda herhangi bir anormal protein bulunuyorsa,
  • Kanınızın yoğunlaşmasına neden olan bir hastalığınız varsa,
  • Kan pıhtılaşmasına yönelik artan bir eğiliminiz varsa (trombofili),
  • Kanınızda düşük antikor düzeylerine neden olan bir durum yaşıyorsanız(hipogammaglobulinemi veya agammaglobulinemi),
  • Böbreklerinize zarar verebilecek ilaçlar alıyorsanız (nefrotoksik ilaçlar),
  • PRIVIGEN’i ilk defa veya tedaviye uzun bir ara verdikten sonra (ör. birkaç ay)alıyorsanız.
  • Doktorunuz sizin için özel önlemler alacaktır. Bu gibi durumlarda immunoglobülinler, kalp krizi, inme, akciğer damarlarında tıkanıklık (akciğer embolisi) ya da derin damarlarınızdatıkanıklık riskini çok seyrek olarak arttırabilir.

    Bu koşullardan en az bir tanesi sizin için geçerliyse, lütfen tedavi öncesinde doktorunuza veya sağlık uzmanınıza bildiriniz. Böylelikle doktorunuz sizin için doğru intravenözimmünoglobulini seçecek ve özel önlemler alacaktır.

  • A, B ya da AB kan grubu olan hastalarda özellikle yüksek dozda PRIVIGENkullanılması kan hücrelerinin yıkımına (hemolizis) neden olabilir. Bazı kişilerdehemolizis ile ilişkili böbrek fonksiyon bozukluğu/böbrek yetmezliği ya da doku hasarıveya kanama durumları (dissemine intravasküler koagülasyon) oluşabilir. Bu nedenlePRIVIGEN kullanımınızda doktorunuz tarafından hemoliz belirtilerine karşı dikkatleizleneceksinizdir.
  • İnsan immunoglobulini kullanımında bazı durumlarda beyin iltihabı (aseptik menenjitsendromu) oluşabilir. Beyin iltihabı belirtilerine; ateş, ense sertliği, görme bozukluğu,bilinç bulanıklığı, bulantı, kusma gibi durumların görünmesi halinde doktorunuz ile bukonuyu konuşmalısınız.
  • PRIVIGEN’in şeker içermemesine rağmen, kan şeker seviyenizi etkileyebilecek özelbir şeker çözeltisi (%5 glukoz) ile seyreltilmiş olabilir. Bu nedenle şeker hastalığınızvar ise doktorunuza bildiriniz.
  • PRIVIGEN’in damarınızın içine verilmesi sırasında bir reaksiyon oluştuğunuhissederseniz (tansiyonunuzun aniden düşmesi, bilinç bulanıklığı gibi şok içerendurumlar) derhal doktorunuza bildiriniz. Doktorunuzun kararına göre ilacındamarınızın içine verilme hızı yavaşlatılabilir veya tamamen durdurulabilir.
  • Kişisel güvenliğiniz için PRIVIGEN tedavisi, doktorunuz veya sağlık uzmanınızıngözetimi altında yapılacaktır. Genel olarak tüm infüzyon boyunca ve infüzyonunardından en az 20 dakika izleneceksiniz. Bazı durumlarda özel önlemler alınmasıgerekebilir. Bu tür durumlara örn; yüksek infüzyon hızında PRIVIGEN alıyorsanızveya PRIVIGEN’i ilk defa veya tedaviye uzun bir ara verdikten sonra (ör. birkaç ay)alıyorsanız. Bu tür durumlarda tüm infüzyon boyunca ve infüzyon sonrasında en az 1saat yakından izleneceksiniz.
  • Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

    PRIVIGEN'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

    PRIVIGEN'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

    Hamilelik

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    PRIVIGEN’in gebelik döneminde kullanılmasının güvenli olup olmadığı henüz tam olarak bilinmemektedir. Doktorunuz, bu ilacı kullanmanızın kesinlikle gerekli olduğuna karar vermişve bunu size bildirmiş ise, hamile iken bu ilacı kullanmanız önerilebilir. Ancak buradaki tümsorumluluk size ve doktorunuza aittir.

    Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark edersiniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışın.

    Emzirme

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    PRIVIGEN’ nin emzirme döneminde kullanılmasının güvenli olup olmadığı henüz tam olarak bilinmemektedir. Doktorunuz, bu ilacı kullanmanızın kesinlikle gerekli olduğuna karar vermişve bunu size bildirmiş ise, hamile iken bu ilacı kullanmanız önerilebilir. Buna rağmenemzirme döneminde PRIVIGEN kullandığınızda ürünün içeriğindeki antikorlar anne sütünegeçebilir. Bu durumda, bebeğinizin koruyucu antikorlar almasına neden olur.

    Araç ve makina kullanımı

    PRIVIGEN’in araç ve makine kullanımı yeteneği üzerinde hiçbir etkisi bulunmamaktadır.

    PRIVIGEN'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

    Bu ürün 28,8 g/l (250 mmol/l) aminoasit olan prolin içermektedir. Kanınızda çok fazla amino asit prolin varlığı ile teşhiş edildiyseniz (hiperprolinemi) lütfen bu durumu doktorunuza veyasağlık uzmanınıza bildiriniz. Bu hastalık son derece nadir bir hastalıktır. Dünya çapında buhastalığa sahip yalnızca birkaç aile bilinmektedir.

    Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

    Reçetesiz satılan ilaçlarda dahil olmak üzere, herhangi bir ilaç kullanıyorsanız ya da yakın zamanda kullandıysanız veya son altı hafta içerisinde aşı olduysanız doktorunuza bildiriniz.

    Aşılar

    PRIVIGEN aldıktan sonra kızamık, kabakulak, kızamıkçık ve su çiçeğine karşı bazı aşıların etkililiği azabilir. Bu tür aşılar son PRIVIGEN infüzyonundan en az 3 ay sonrayaertelenmelidir. Kızamık aşısında etkisinde azalma bir yıla kadar sürebilir. Bu nedenle aşıyıyapan doktorunuz kızamık aşısının etkililiğini kontrol etmelidir. Bu nedenle aşı olmadan önceaşıyı yapacak doktorunuzu PRIVIGEN tedaviniz konusunda bilgilendiriniz.

    Kan testleri

    PRIVIGEN alındıktan sonra bazı kan testlerinin sonuçları (serolojik testler) belirli bir süre için negatif yönde etkilenebilir. Bu nedenle herhangi bir kan testi öncesinde doktorunuzuPRIVIGEN tedaviniz konusunda bilgilendiriniz.