PRIVIGEN 10 G/100 ml IV infüzyon için çözelti içeren 1 FLK Etkileşimi

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Privigen etkileşimi, Privigen etken madde, Privigen yardımcı maddeler, Privigen alkol, Privigen etkileşim, Privigen kullananlar, Privigen dozu, Privigen kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Canlı virüs aşıları ile etkileşim;

İmmünoglobulinlerle tedavinin ardından, kızamık, kabakulak, kızamıkçık ve su çiçeği aşıları gibi azaltılmış canlı aşıların etkiliği en az 6 hafta ila 3 aya kadar bir süre için azalabilir. Buürünün uygulanması ve azaltılmış canlı aşılarla aşılama arasında 3 aylık bir zaman aralığıbırakılmalıdır. Kızamık aşılarında, etkinlikteki azalma bir yıla kadar devam edebilir. Bunedenle kızamık aşısı yapılan hastaların antikor durumları izlenmelidir.

Eğer hasta söz konusu aşıların yapılmasını takiben Privigen almışsa, aşılama işlemi PRIVIGEN’in son verildiği tarihten 3 ay sonra tekrarlanmalıdır.

Serolojik testler ile etkileşim;

İnsan normal immünoglobulin enjeksiyonundan sonra pasif olarak transfer edilmiş antikorların hastanın kanında geçici olarak yükselmesi, serolojik testlerde yanlış pozitifsonuçlara neden olur.

A, B, D gibi eritrosit antijenlerine karşı olan antikorların pasif geçişi, antiglobulin testi (Coombs testi) gibi kırmızı hücre allo-antikor serolojik testleriyle etkileşebilir.

PRIVIGEN’in hastanın alıyor olabileceği diğer ilaçlardan ayrı olarak verilmesi tavsiye edilir. Ürün diğer üreticilerin IVIg ürünleri ile karıştırılmamalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin hiçbir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon

Hiçbir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Geriyatrik poplülasyon

Hiçbir etkileşim çalışması yapılmamıştır.