PRIMOBOLAN DEPOT 100 mg 1 ampül {Schering} Dozu

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Primobolan dozu, Primobolan dozaj, Primobolan doz aşımı, Primobolan uygulama, Primobolan kullanım şekli, Primobolan kullanımı, Primobolan kullanım süresi, Primobolan açmı tokmu, Primobolan nedir, Primobolan ne için kullanılır, Primobolan nasıl kullanılır, Primobolan faydaları, Primobolan etkileri, Primobolan günde kaç kez, Primobolan sabah mı akşam mı, Primobolan fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Primobolan Depot, tüm diğer yağlı eriyikler gibi intramusküler enjekte edilmelidir. Edinilen tecrübelere göre, yağlı çözeltilerin enjeksiyonu esnasında ya da hemen sonra nadir olgularda ortaya çıkan kısa süreli reaksiyonları (öksürük, solunum zorluğu) çok yavaş bir enjeksiyon ile önlemek mümkündür.
· Yetişkinler:
2 haftada bir 1 ampul Primobolan Depot i.m.; iyi bir terapötik cevaptan sonra, 3-4 haftada 1 ampul ile devam edilir.
Çok ince ve yapısal olarak düşük kilolu kadınlarda, 2-3 haftada bir i.m. uygulanan 1/2 ampul Primobolan Depot'luk (50 mg) doz aşılmamalıdır.
Çabuk ve intensif bir anabolik etki sağlamak için, ileri derecede ya da akut protein eksikliği durumlarında (şiddetli kaşeksi, yüksek dozda glukokortikoid tedavisi, büyük protein kaybı ile müterafık operasyon ve travmalardan sonra) başlangıç dozları yükseltilebilir ya da enjeksiyon araları kısaltılabilir.
Başlangıçta 2 ampul Primobolan Depot i.m., sonra haftada 1 ampul Primobolan-Depot i.m.
İdame tedavisi için enjeksiyon araları daha sonra 2-4 haftaya çıkarılır.
Bazı özel endikasyonlarda, örneğin kadınların ilerlemiş meme ya da genital karsinomlarında, 1-2 haftada bir 1 ampul Primobolan-Depot i.m. ya da 2-3 haftada bir 2 ampul Primobolan-Depot i.m. ile sürekli tedavi uygulanır.
· 15-18 yaş arasında, 50 kg'ın üzerinde gençler:
2 haftada bir 1/2 ampul Primobolan-Depot (50 mg) i.m.
Büyümesini tamamlamamış hastalarda (puberte sonlanmadan önce), 4 haftalık bir tedaviden sonra, 4-6 haftalık bir ara verilmelidir ("Uyarılar/önlemler" bölümüne bkz.).