PRIMASEF 500 mg IM/IV enjektabl toz içeren flakon Dozu

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Primasef dozu, Primasef dozaj, Primasef doz aşımı, Primasef uygulama, Primasef kullanım şekli, Primasef kullanımı, Primasef kullanım süresi, Primasef açmı tokmu, Primasef nedir, Primasef ne için kullanılır, Primasef nasıl kullanılır, Primasef faydaları, Primasef etkileri, Primasef günde kaç kez, Primasef sabah mı akşam mı, Primasef fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji ve uygulama şekli

Sulbaktamın tavsiye edilen günlük maksimum dozu 4 g’dır.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde: PRİMASEF’in mutad yetişkin günlük dozu aşağıdaki tablodaki gibidir ve 12 saatlik aralarla eşit bölünmüşdozlar halinde (sabah ve akşam 1 - 2 flakon PRİMASEF 500 mg) uygulanır.

Şiddetli veya inatçı enfeksiyonlarda günlük total PRİMASEF dozu 8 g’a kadar 1:1 oranında (4 g sefoperazon aktivitesi gibi) yükseltilebilir. 1:1 oranında alan hastalaragerekirse daha fazla sefoperazon ayrı olarak verilebilir.

Uygulama şekli:

Damar veya kas içine uygulanır.

Yapılan çalışmalarda PRİMASEF’in ml’de 10 mg sefoperazon ve 5 mg sulbaktamdan ml’de 250 mg sefoperazon ve 125 mg sulbaktama kadar olan değişikkonsantrasyonlarında; enjeksiyonluk su, % 5 dekstroz, izotonik tuzlu su, % 0.225 tuzlu suiçinde % 5 dekstroz, izotonik tuzlu su içinde % 5 dekstroz mayileri ile geçimli olduğugösterilmiştir.

İntravenöz uygulama

Aralıklı enfüzyonda, her PRİMASEF flakonu, (tabloda gösterilen) uygun miktar % 5 dekstroz / sudaki solüsyonu, % 0.9 sodyum klorür enjeksiyonu veya enjeksiyonluk sterilsu ile sulandırıldıktan sonra ve 20 ml’ye aynı solüsyonla seyreltildikten sonra 15 ila 60dakikalık bir sürede uygulanır.

Laktatlı Ringer solüsyonu intravenöz infüzyon için uygun bir araçtır fakat ilk sulandırma için uygun değildir (bkz. Bölüm 6.2 Geçimsizlikler/ Laktatlı Ringer solüsyonu ve Bölüm6.6 Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler/ LaktatlıRinger solüsyonunun kullanılması).

Sulandırma için enjeksiyonluk su kullanılmalıdır. Steril enjeksiyonluk su ile sulandırmayı takiben (tabloda gosterilen) Laktatlı Ringer solüsyonu ile 5 mg/ml sulbaktamkonsantrasyonuna seyreltilerek yapılan iki basamaklı bir seyreltme gereklidir (50 mlLaktatlı Ringer çözeltisi içinde ilk dilüsyondan 2 ml veya 100 ml Laktatlı Ringer çözeltisiiçinde ilk dilüsyondan 4 ml kullanınız).

İntravenöz enjeksiyon için her flakon yukarıda belirtildiği gibi sulandırılmalı, üç dakikadan az olmayan bir sürede tatbik edilmelidir.

İntramusküler uygulama

% 2’lik lidokain hidroklorür intramusküler uygulama için elverişli bir araçtır fakat ilk sulandırma için uygun değildir (bkz. Bölüm 6.2 Geçimsizlikler / Lidokain). Sulandırmaiçin enjeksiyonluk steril su kullanılmalıdır. 250 mg/ml veya daha fazla bir sefoperazonkonsantrasyonu için steril su ve takiben % 2 lidokain ile sonuçta yaklaşık % 0.5 lidokainsolüsyonu elde edecek şekilde iki aşamalı seyreltme gereklidir (bkz. Bölüm 6.2Geçimsizlikler).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Pediyatrik popülasyon:

PRİMASEF’in çocuklarda günlük mutad dozu aşağıdaki tablodaki gibidir:

Oran

Sefoperazon/Sulbaktam

mg/kg/gün

Sulbaktam aktivitesi mg/kg/gün

Sefoperazon Aktivitesi mg/kg/gün

1:1

40-80

20-40

20-40

- Çocuklarda kullanım ve Bölüm5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri - Pediyatride kullanım).

Yeni doğan Bebeklerde Kullanım

-Bebeklerde kullanım).

Geriyatrik popülasyon:

Bkz. Bölüm 5.2 Farmakokinetik özellikler.

Doz aşımı ve tedavisi

Sulbaktam sodyum ve sefoperazon sodyumun insanlarda akut toksititesi üzerine sınırlı bilgi mevcuttur. İlacın aşırı doz kullanımında, temel olarak ilaç ile ilgili yan etkilerinuzantısı olan belirtiler meydana getireceği beklenmektedir. P-laktam antibiyotiklerinBOS’ta yüksek konsantrasyonda bulunmasının, nöbet dahil olmak üzere nörolojiketkilere yol açabileceği gerçeği göz önünde tutulmalıdır. Sulbaktam ve sefoperazonun herikisi de dolaşımdan hemodiyaliz ile uzaklaştırıldığından, doz aşımı böbrek fonksiyonbozukluğu olan hastalarda meydana gelirse, bu prosedürler ilacın vücuttaneliminasyonunu kolaylaştırabilir.