PREKO 15/850 mg 30 film tablet Nedir

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Preko nedir, Preko ne için kullanılır, Preko ne ilacı, Preko neye yarar, Preko ne işe yarar, Preko neye iyi gelir, Preko kullananlar, Preko kullanımı, Preko uygulama, Preko etkileri, Preko faydaları bilgilerini içerir.

2.PREKO nedir ve ne için kullanılır?

PREKO, oblong, bikonveks, beyaz renkli film tabletlerdir. PREKO 30,60 ve 90 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. Her bir tabletin içinde 15 mg pioglitazona eşdeğer pioglitazon hidroklorür ve 850 mg metformin hidroklorür bulunmaktadır.

PREKO Tip 2 Diabetes Mellitus (insüline bağımlı olmayan şeker hastalığı) tedavisinde aşağıdaki durumlarda endikedir.

- Metformin ile tolere edilebilen maksimum ağızdan tek ilaçla tedavi dozunun kullanılmasına rağmen yeterli şeker kontrolü sağlanamayan hastalarda

- Maksimum tolere edilebilen dozda metformin ve sulfonilüre ağızdan tedavisi ile yeterli şeker kontrolü sağlanamayan hastalarda sulfonilüre ile birlikte kullanılabilir.

Tip 2 diyabetli hastalarda, vücut yeterli insülin (kan şekerini kontrol eden bir hormon) salgılayamaz veya salgılanan insüline normal cevap alınamaz. Pioglitazon ve metformin

birlikte, vücudunuzun salgıladığı insülinin daha iyi kullanılmasını sağlayarak kan şekerinin normal seviyeye getirilmesine yardımcı olur.