PREGNYL 1500 IU 3 ampül {Merck} Nedir

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pregnyl nedir, Pregnyl ne için kullanılır, Pregnyl ne ilacı, Pregnyl neye yarar, Pregnyl ne işe yarar, Pregnyl neye iyi gelir, Pregnyl kullananlar, Pregnyl kullanımı, Pregnyl uygulama, Pregnyl etkileri, Pregnyl faydaları bilgilerini içerir.

2.PREGNYL nedir ve ne için kullanılır?

PREGNYL, ‘gonadotropinler’ adıyla bilinen bir ilaç grubunun üyesi olan, insan koriyonik gonadotropini (kısaca hCG) adlı bir hormon içerir.

PREGNYL, gebe kadınların idrarından elde edilmiştir.

İnsan koriyonik gonadotropini, kadınların ve erkeklerin hipofiz bezinde yapılan, luteinleyici hormon (LH) adlı hormonla aynı etkileri gösterir. Luetinleyici hormon, diğer bir hipofiz hormonu olan folikül-stimule edici hormonla (FSH) birlikte, üreme organlarının (kadınlarda yumurtalıkların, erkeklerde erbezlerinin) faaliyetlerini kontrol altında tutar. Söz konusu hormonlar, yumurtaların ve spermlerin normal çoğalması ve olgunlaşması açısından gereklidir.

Takdim şekli

PREGNYL, her ampulde 1500 IU (uluslararası ünite) hCG içerir. Kuru toz, kullanım öncesinde ampuldeki çözücü sıvı içerisinde eritilmelidir.

PREGNYL ne için kullanılır?

Kadınlarda

  • FSH ve LH kadınlarda her ay, yumurtalıklardan birindeki bir yumurta hücresinin olgunlaşmasına neden olur. LH ayrıca ovülasyon (yumurtlama, olgunlaşan yumurta hücresinin salıverilmesi) için de gereklidir. Vücudun yeterli miktarda FSH ve LH yapamaması, üreme kapasitesinin azalmasına yol açabilir. FSH içeren bir hormon ilacının hergün enjekte edilmesi, yumurta hücresinin olgunlaşmasını sağlayabilir.
    Bunu takiben uygulanan PREGNYL, olgunlaşan yumurtanın salıverilmesini sağlayabilir.
  • PREGNYL ayrıca, tıbbi yardımla gerçekleştirilen üreme programlarında (örneğin ‘tüp bebek’ uygulamasında) ovülasyon (yumurtlama) sağlanması için de kullanılabilir.
  • Erkeklerde

  • Erkeklerde PREGNYL, yalnız başına veya FSH içeren bir ürünle birlikte; cinsel salgı bezlerinin pek az geliştiği, buluğ çağının geciktiği veya sperm oluşumuyla ilişkili sorunların bulunduğu hastaların tedavisinde kullanılabilir.
  • Bazı durumlarda PREGNYL, bir veya her iki erbezinin erbezi torbasına inmediği erkek çocuklarda da kullanılabilir.