UNIRETIC 7.5 mg/ 12.5 mg 30 film kaplı tablet Dozu
Keymen Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Toxicarb dozu, Toxicarb dozaj, Toxicarb doz aşımı, Toxicarb uygulama, Toxicarb kullanım şekli, Toxicarb kullanımı, Toxicarb kullanım süresi, Toxicarb açmı tokmu, Toxicarb nedir, Toxicarb ne için kullanılır, Toxicarb nasıl kullanılır, Toxicarb faydaları, Toxicarb etkileri, Toxicarb günde kaç kez, Toxicarb sabah mı akşam mı, Toxicarb fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
7.5 mg moeksipril hidroklorür ve 12.5 mg hidroklorotiyazidden oluşan kombinasyon ile kan basıncı stabilize edilmiş olan hastalar, günde bir kez sabahları, bir adet UNIRETIC almalıdırlar.
Sabit doz kombinasyonları başlangıç tedavisinde tavsiye edilmemektedir. Bu nedenle, kan basıncı tek başına moeksipril ya da hidroklorotiyazid ile yeterince kontrol edilemeyen bir hastaya - hastanın kan basıncı, bu bileşenlerin aynı oranlarda verilen serbest kombinasyonuyla stabilize edildiği takdirde - moeksipril hidroklorür ve hidroklorotiyazidin sabit kombinasyonu verilebilir.
Uygulama şekli:
Oral yol ile alınır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek / Karaciğer yetmezliği
UNIRETIC ciddi böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalara verilmemelidir (kreatinin klirensi <40 ml/dakika). Hafif veya orta düzeyde böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda (kreatinin klirensi >40 ml/dakika ve <60 ml/dakika) söz konusu sabit kombinasyon çok dikkatli uygulanmalıdır.
Aynca, böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda, tedavi eden hekimin böbrek fonksiyonunu da çok yakından izlemesi gerekir.
Pediyatrik popülasyon
UNIRETIC çocuklara verilmemelidir.
Geriyatrik popülasyon
Doz aşımı ve tedavisi
Bugüne kadar doz aşımına ilişkin vaka bildirilmemiştir.
Doz aşımı belirtileri; ciddi hipotansiyon, şok, stupor, bradikardi, elektrolit bozuklukları ve renal fonksiyon bozukluklarıdır. Moeksipril hidroklorürün aşırı dozda alınması durumunda tedavi için spesifik bir bilgi yoktur. Tedavi semptomatik ve destekleyici olmalıdır.
Yüksek doz alımından sonra, hastalar yakın gözlem altında tercihen yoğun bakım ünitesinde tutulmalıdırlar. Serum elektrolitleri ve kreatinin düzenli izlenmelidir. Terapötik ölçümler semptomların özellikleri ve ciddiyetine bağlıdır. Yüksek doz alımı yakın zamanda gerçekleşmişse, alımı takiben ilk 1 saat içerisinde, absorban, sodyum sülfat veya gastrik lavaj gibi absorpsiyonu engelleyecek ve eliminasyonu hızlandıracak önlemler uygulanır.
Eğer hipotansiyon gerçekleşirse hastaya sırtüstü yatar pozisyon verilir ve vakit kaybetmeden tuz ve hacim takviyesi uygulanır. Anjiyotensin II ile ve/veya intravenöz katekolamin ile tedavi de göz önünde bulundurulmalıdır. Bradikardi ve yaygın vagal reaksiyonlar atropin uygulanması ile tedavi edilmelidir. Gerekirse pacemaker kullanılabilir. Moeksiprilatın hemodiyaliz ile uzaklaştırılabileceğine dair bir bilgi henüz mevcut değildir.
Uniretic ile ilgili diğer bilgiler
- Genel
- Toxicarb Fiyat
- Toxicarb Prospektüs
- Toxicarb Kullananlar
- Toxicarb Nedir
- Toxicarb Kullanımı
- Toxicarb Yan Etkileri
- Toxicarb Etkileşimi
- Toxicarb Gebelik
- Toxicarb Saklanması
- Toxicarb Muadili
- Toxicarb Uyarılar
- Toxicarb Endikasyon
- Toxicarb Kontrendikasyon
- Toxicarb İçeriği
- Dozu
- Uniretic Zararları
- Uniretic Formu
- Uniretic Farmakolojik Özellikler
- Uniretic Farmasötik Özellikler
- Uniretic Ruhsat Bilgileri