POLISETRON 250 mcg/5 ml IV enjeksiyon için çözelti içeren flakon Dozu

Polifarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Polisetron dozu, Polisetron dozaj, Polisetron doz aşımı, Polisetron uygulama, Polisetron kullanım şekli, Polisetron kullanımı, Polisetron kullanım süresi, Polisetron açmı tokmu, Polisetron nedir, Polisetron ne için kullanılır, Polisetron nasıl kullanılır, Polisetron faydaları, Polisetron etkileri, Polisetron günde kaç kez, Polisetron sabah mı akşam mı, Polisetron fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

POLİSETRON yalnızca kemoterapiden önce kullanılmalıdır. Bu tıbbi ürün, bir sağlık profesyoneli tarafından ve uygun tıbbi gözetim altında uygulanmalıdır.

POLİSETRON tek bir intravenöz bolus olarak, kemoterapi başlamadan yaklaşık 30 dakika önce uygulanır.

POLİSETRON’nun ileri derecede emetojenik kemoterapinin neden olduğu bulantı ve kusmayı önleme etkinliği, kemoterapiden önce uygulanan bir kortikosteroid ilavesi yoluylaarttırılabilir.

Uygulama şekli:

İntravenöz kullanım içindir. POLİSETRON 30 saniye içinde enjekte edilmelidir.

Özel Popülasyonlara İlişkin Ek Bilgiler:

Böbrek /Karaciğer yetmezliği:

Böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez. Hemodiyalize devam eden son safha böbrek hastaları için herhangi bir veri yoktur.

Karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez.

Pediyatrik Popülasyon:

Çocuklarda güvenliği ve etkinliği kanıtlanmamıştır. Mevcut veriler bölüm 5.1 ve bölüm 5.2’de açıklanmaktadır, ancak pozoloji için herhangi bir öneri bulunmamaktadır.

Geriyatrik Popülasyon:

Yaşlılarda hiçbir doz ayarlaması yapılmasına gerek yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

Hiçbir aşırı doz vakası rapor edilmemiştir.

Klinik çalışmalarda 6 mg’a kadar olan dozlar kullanılmıştır. En yüksek doz grubu, diğer doz grupları ile karşılaştırıldığında advers reaksiyonların insidansı benzer bulunmuştur ve hiçbirdoz cevabı etkisi gözlenmemiştir. POFİSETRON ile muhtemel olmayan aşırı doz vakasındadestekleyici bir tedavi uygulanmalıdır. Diyaliz çalışmaları gerçekleştirilmemiştir, ancak,büyük dağılım hacmi sebebiyle, diyalizin POFİSETRON doz aşımında etkili bir tedavi olmasımuhtemel değildir.