POLIFLEKS %5 DEKSTROZ LAKTATLI RINGER IV inf. için çöz. 100 ml (setsiz) Nedir

Polifarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Polifleks Dekstroz nedir, Polifleks Dekstroz ne için kullanılır, Polifleks Dekstroz ne ilacı, Polifleks Dekstroz neye yarar, Polifleks Dekstroz ne işe yarar, Polifleks Dekstroz neye iyi gelir, Polifleks Dekstroz kullananlar, Polifleks Dekstroz kullanımı, Polifleks Dekstroz uygulama, Polifleks Dekstroz etkileri, Polifleks Dekstroz faydaları bilgilerini içerir.

2.POLIFLEKS nedir ve ne için kullanılır?

POLİFLEKS %5 DEKSTROZ LAKTATLI RİNGER İ.V. İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ, vücudun temel yapı taşları olan elektrolitleri içeren, damar içi yoldan uygulanan bir çözeltidir.

POLİFLEKS %5 DEKSTROZ LAKTATLI RİNGER İ.V. İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ 100, 150, 250, 500 ve 1000 mililitrelik PVC ve PP torbalarda sunulmaktadır. Setli ve setsiz iki formu bulunmaktadır.

POLİFLEKS %5 DEKSTROZ LAKTATLI RİNGER İ.V. İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ vücudun susuz ve tuzsuz kalması (dehidratasyon) dummunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasmı önlemek için kullanılır. Vücuttan kaybedilen sıvının ve tuzun yerine konmasında işe yarar. Ayrıca vücudun eneıji ihtiyacının bir bölümünü de karşılar. Bunun dışmda vücutta bazı yapım-yıkım olayları sonucu bozulmuş asit-baz dengesinin düzenlenme ve idamesinde de kullanılır.

POLİFLEKS %5 DEKSTROZ LAKTATLI RİNGER İ.V. İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ, konsantre formda bulunan bazı damar içi uygulamaya uygun ilaçların damar içine uygulanmadan önce seyreltilmesi amacıyla da kullanılmaktadır.