POLIFLEKS %5 DEKSTROZ %0.2 Sodyum Klorür solüsyon 150 ml setli pvc torba Dozu

Polifarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Polifleks Dekstroz dozu, Polifleks Dekstroz dozaj, Polifleks Dekstroz doz aşımı, Polifleks Dekstroz uygulama, Polifleks Dekstroz kullanım şekli, Polifleks Dekstroz kullanımı, Polifleks Dekstroz kullanım süresi, Polifleks Dekstroz açmı tokmu, Polifleks Dekstroz nedir, Polifleks Dekstroz ne için kullanılır, Polifleks Dekstroz nasıl kullanılır, Polifleks Dekstroz faydaları, Polifleks Dekstroz etkileri, Polifleks Dekstroz günde kaç kez, Polifleks Dekstroz sabah mı akşam mı, Polifleks Dekstroz fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi:

Uygulanacak doz her hasta için hekimi tarafından; birlikte uygulanan diğer tedaviler dikkate alınarak ve hastanın yaşı, vücut ağırlığı, klinik ve biyolojik durumuna (asit-baz dengesine) göre ve özellikle de hastanın hidrasyon durumuna göre belirlenmelidir.

POLİFLEKS %5 DEKSTROZ % 0.2 SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU, % 0.45 ve % 0.9 oranında sodyum klorür içeren %5 dekstrozlu çözeltilere oranla daha az oranda sodyum ve klorür içerdiğinden ameliyat öncesi ve sonrası bakımında, ekstraselüler sıvı kayıplarını karşılayarak böbrek fonksiyonlarını başlatabilecek ilk hidrasyon çözeltisi olarak tercih edilmektedir.

Genel olarak erişkin, adölesan ve yaşlılarda 24 saatte 500 - 3000 mİ, bebek ve çocuklarda ise 24 saatte 20-100 ml/kg’lık dozlar yeterli olmaktadır.

Uygulama sıklığı hastanın klinik durumuna göre hekim tarafından ayarlanır. Erişkin ve yaşlılarda genellikle genelde 24 saatte 40 ml/kg, pediyatrik vakalarda saatte ortalama 5 ml/kg infüzyon hızı önerilir (bebeklerde saatte 6-8 ml/kg, 1-6 yaş arası çocuklarda saatte 4-6 ml/kg ve 6 yaşından büyük çocuklarda ise saatte 2-4 ml/kg).

Hiperglisemi gelişimini önlemek için, infüzyon hızı hastanın glukoz oksidasyon kapasitesini aşmamalıdır. Bu nedenle maksimum glukoz uygulama hızı 500-800 mg/kg/saat olmalıdır.

Uygulama şekli:

Uygulama steril apirojen setlerle intravenöz yoldan yapılır.

Hastalar POLİFLEKS %5 DEKSTROZ, %0.2 SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU uygulaması sırasında idrar çıkışı ve seram sodyum ve elektrolit konsantrasyonları açısından dikkatli bir şekilde takip edilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

Bu popülasyona özel gerçekleştirilen bir çalışma bulunmadığından, bu hasta grubu için özel bir dozaj önerisi bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Uygulanacak doz ve infüzyon hızı, erişkinlerdeki gibi hastanın ağırlığına, klinik ve biyolojik durumuna ve birlikte uygulanan tedaviye göre hekim tarafından ayarlanır.

Bu popülasyonda genel olarak 24 saatte 20-100 ml/kg dozunda önerilir ve bu doz vücut ağırlığına göre aşağıdaki şekilde ayarlanır:

— 0-10 kg : 100 ml/kg/gün

— 10-20 kg : 1000 mİ + 10 kg üzeri her kilo için 50 ml/gün

— > 20 kg : 1500 mİ + 20 kg üzeri her kilo için 20 ml/gün

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Parenteral tedavi sırasında aşırı infüzyona bağlı sıvı ya da solüt yüklenmesi görülürse, hasta yeniden değerlendirilmeli ve uygun düzeltici tedavilere başlanmalıdır.