PNEUMO-23 0.5 ml enj. için süsp. 1 kull. haz. enjektör Yan Etkileri

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pneumo yan etkileri, Pneumo etkileri, Pneumo zararları, Pneumo belirtileri, Pneumo uyarılar, Pneumo önlemler, Pneumo kilo aldırırmı, Pneumo zayıflatırmı, Pneumo zehirlenmesi, Pneumo cinsellik, Pneumo sorunlar, Pneumo uykusuzluk, Pneumo bağımlılık, Pneumo bırakma bilgilerini içerir.

Tüm aktif maddeler gibi, bu tıbbi ürün bazı insanlarda az ya da çok istenmeyen yan etkiye neden olabilir.

  • Aşı yerinde local reaksiyonlar: ağrı, eritem (kızarıklık),endurasyon ve ödem(şişkinlik); bu yan etkiler çoğunlukla hafif ve geçicidir.
  • Arthus fenomeni (ağır lokal reaksiyonlar) gibi bazı çok nadir reaksiyonlar, reversibldir ve pnömokkokal antikor başlangıç seviyeleri yüksek olan kişilerde görülür
  • Nadiren 39 derece üzerinde, genellikle hafif ve geçici ateş; Bu ateş genellikle aşılamadan hemen sonra görülür ve 24 saat içinde yok olur.
  • Lenfadenopati(Lenf nodülü enflamasyonu), deri iritasyonu, artralji (eklemlerde ağrı) ve allerjik reaksiyon (ürtiker; Quincke ödemi-yüz ve boyun şişmesine neden olan a tipi ürtiker-, anaflaktik reaksiyonlar, baş ağrısı, kas ağrıları, kırıklık-keyifsizlik, yorgunluk nadiren raporlanmıştır.

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ