PLATINWAS 150 mg 10mg/ml 1 enj. flakon Dozu

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Platinwas dozu, Platinwas dozaj, Platinwas doz aşımı, Platinwas uygulama, Platinwas kullanım şekli, Platinwas kullanımı, Platinwas kullanım süresi, Platinwas açmı tokmu, Platinwas nedir, Platinwas ne için kullanılır, Platinwas nasıl kullanılır, Platinwas faydaları, Platinwas etkileri, Platinwas günde kaç kez, Platinwas sabah mı akşam mı, Platinwas fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Karboplatin yanlızca damar içine uygulanmalıdır. Daha önce tedavi uygulanmamış ve böbrek fonksiyonları normal olan erişkin hastalarda tavsiye edilen doz tek bir seferde ve kısa süreli (15 ile 60 dakika) uygulama ile 400mg/m2 dir. Bu tedavi ilk tedavi döneminin üzerinden dört hafta geçmeden tekrarlanmamalıdır.
Hastalarda miyelosupresan ya da genel yıkım hali belirtileri varsa başlangıç dozunun % 20-25 azaltılması tavsiye edilir. (ECOG-ZUBROD 2-4 ve/veya Karnofsky indeksi 80 altında ise)
- Yaşlı hastalar: 65 yaş ve üstü hastalarda, hastanın fiziksel durumuna göre başlangıçta veya daha sonra doz ayarlaması yapılmalıdır.

DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ
İntoksikasyon görülmesi halinde, diüreziz ve hidratasyonla birlikte bir kelatör veya IV kompleks mutlaka kullanılmalıdır. Eğer idrar azalması ile birlşikte tam bir böbrek yetmezliği söz konusu ise hemodiyaliz yapılması zorunludur. Anafilaktik bir reaksiyon görülürse, antihistaminikle, kortizon ve hatta epinefrinin kullanılması gerekebilir.