PIRALDYNE oral solüsyon 10 ml { 8699755650015 } Dozu

Dentoral Medifarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Piraldyne dozu, Piraldyne dozaj, Piraldyne doz aşımı, Piraldyne uygulama, Piraldyne kullanım şekli, Piraldyne kullanımı, Piraldyne kullanım süresi, Piraldyne açmı tokmu, Piraldyne nedir, Piraldyne ne için kullanılır, Piraldyne nasıl kullanılır, Piraldyne faydaları, Piraldyne etkileri, Piraldyne günde kaç kez, Piraldyne sabah mı akşam mı, Piraldyne fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doktorunuz tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde;

Optimal bir etki için günde 3 - 4 kez yemeklerden sonra kullanılmalıdır.

Uygulama şekli:

Yemeklerden sonra enflamasyonlu bölgeye fırçası ile sürülmeli ve 15 dakika süreyle hiçbir şey yenmemeli, içilmemeli ve ağız çalkalanmamalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği:

Sistematik olarak etkisi önemsenmeyecek kadar az olduğundan böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlanması düşünülmez.

Pediatrik popülasyon:

16 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

PİRALDYNE oral solüsyonun bileşiminde bulunan salisilik asit’e bağlı olarak salisilat toksisitesi ile ilgili belirtiler; topikal kullanılan salisilik asit preparatlarının çok geniş bir bölgeye ve uzun süreyle uygulanmaları sonucunda, ilacın ciltten fazla miktarda emilmesine bağlı olarak nadir de olsa ortaya çıkabilir.

Bu belirtiler arasında baş dönmesi, işitme bozukluğu, halsizlik, bulantı, kusma, ishal ve bazı psişik belirtiler sayılabilir.

Rhubarb kökü ekstresine bağlı olarak ise kazara fazla yutulduğunda diyare ve dolayısıyla sıvı kaybı oluşabilir.

Bu gibi durumlarda doktora başvurulmalı ve önerisine göre tedavi uygulanmalıdır.