PIONDIA 15 mg 90 film tablet Nedir

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Piondia nedir, Piondia ne için kullanılır, Piondia ne ilacı, Piondia neye yarar, Piondia ne işe yarar, Piondia neye iyi gelir, Piondia kullananlar, Piondia kullanımı, Piondia uygulama, Piondia etkileri, Piondia faydaları bilgilerini içerir.

2.PIONDIA nedir ve ne için kullanılır?

PİONDİA beyaz, yuvarlak tek yüzü çentikli, düz tablettir. 30, 60 ve 90 tablet içeren blister ambalajlarda bulunmaktadır.

PİONDİA tip 2 (insüline bağımlı olmayan) şeker hastalığını (diyabeti) tedavi etmek için kullanılan antidiyabetik bir ilaçtır. Tip II Diyabet, genellikle yetişkinlikte ortaya çıkan bir şeker hastalığı (diyabet) türüdür.

PİONDİA tip 2 şeker hastalığı (diyabet) bulunan hastalarda, vücudun kendi ürettiği insülini daha iyi kullanmasını sağlayarak, kandaki şeker seviyesini kontrol etmeye yardımcı olur.

Doktorunuz PİONDİA tedavisinin yeterliliğini kullanmaya başlamanızdan 3-6 ay sonra kontrol edecektir. Yeterli yanıt vermediğinize karar verirse tedaviyi kesebilir.

PİONDİA Tip II şeker hastalığı (diyabet) tedavisinde yalnızca diğer ağızdan verilen şeker hastalığı ilaçları ile kontrol altına alınamayan hastalarda tek başma ya da diğer ağızdan verilen şeker hastalığı ilaçlan ile birlikte kullanılır.

PİONDİA ayrıca insülin ile birlikte, sadece metformin isimli şeker hastalığında kullanılan diğer bir ilaç kullanılamıyorsa kullanılabilir. Ancak bu kombinasyon çok sıkı kontrol altmda alınmalıdır.

• İnsülin ile birlikte sadece metformin isimli şeker hastalığında kullanılan diğer bir ilacın kullanılmaması gerektiği durumlarda sıkı kontrol altmda kullanılabilir.