PIOFOX 30 mg 30 tablet Nedir

Opto Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Piofox nedir, Piofox ne için kullanılır, Piofox ne ilacı, Piofox neye yarar, Piofox ne işe yarar, Piofox neye iyi gelir, Piofox kullananlar, Piofox kullanımı, Piofox uygulama, Piofox etkileri, Piofox faydaları bilgilerini içerir.

2.PIOFOX nedir ve ne için kullanılır?

PİOFOX, beyaz, yuvarlak tablettir.

PİOFOX 30, 60 ve 90 tabletlik blister ambalajlar halinde bulunur.

PİOFOX tip 2 (insüline bağımlı olmayan) şeker hastalığını (diyabeti) tedavi etmek için kullanılan antidiyabetik bir ilaçtır. Tip II Diyabet, genellikle yetişkinlikte ortaya çıkan bir şeker hastalığı (diyabet) türüdür.

PİOFOX tip 2 şeker hastalığı (diyabet) bulunan hastalarda, vücudun kendi ürettiği insülini daha iyi kullanmasını sağlayarak, kandaki şeker seviyesini kontrol etmeye yardımcı olur.
Doktorunuz PIOFOX tedavisinin yeterliliğini kullanmaya başlamanızdan 3-6 ay sonra kontrol edecektir. Yeterli yanıt vermediğinize karar verirse tedaviyi kesebilir.

PİOFOX Tip II şeker hastalığı (diyabet) tedavisinde yalnızca diğer ağızdan verilen şeker hastalığı ilaçları ile kontrol altına alınamayan hastalarda tek başına ya da diğer ağızdan verilen şeker hastalığı ilaçları ile birlikte kullanılır.

PİOFOX ayrıca insülin ile birlikte, sadece metformin isimli şeker hastalığında kullanılan diğer bir ilaç kullamlamıyorsa kullanılabilir. Ancak bu kombinasyon çok sıkı kontrol altında alınmalıdır.