PICOCAP 2.5 mg 50 yumuşak kapsül Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Picocap dozu, Picocap dozaj, Picocap doz aşımı, Picocap uygulama, Picocap kullanım şekli, Picocap kullanımı, Picocap kullanım süresi, Picocap açmı tokmu, Picocap nedir, Picocap ne için kullanılır, Picocap nasıl kullanılır, Picocap faydaları, Picocap etkileri, Picocap günde kaç kez, Picocap sabah mı akşam mı, Picocap fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka türlü tavsiye edilmediği takdirde, aşağıdaki dozlar önerilir:

Yetişkinler ve 10 yaş üzeri çocuklar: 2-4 kapsül (5-10 mg)

4-10 yaş arası çocuklar: 1 - 2 kapsül (2.5 - 5 mg)

4 yaşın altındaki çocuklar için önerilen doz, vücut ağırlığına göre, kg başına 250 mikrogramdır.

Uygulama şekli:

Ertesi sabah defekasyon yapabilmek için, PİCOCAP geceleri alınmalıdır. Kapsüller yeterli miktarda su ile yutulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek/karaciğer yetmezliği olan hastalara ilişkin veri bulunmamaktadır.
Pediyatrik popülasyon:

PİCOCAP pediyatrik popülasyonda kullanılmaktadır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar

Yüksek dozlar alınırsa, sulu feçes (diyare), abdominal kramplar ve klinik açıdan önemli boyutlarda potasyum ve başka elektrolit kayıpları ortaya çıkabilir.

Ayrıca, rutin kabızlık tedavisi için önerilenden çok daha yüksek PİCOCAP dozlarına bağlı olarak, kolonda mukoza iskemisi olguları bildirilmiştir.

PİCOCAP, diğer laksatiflerde olduğu gibi, kronik olarak aşırı dozlarda alındığında, kronik diyare, abdominal ağrı, hipokalemi. sekonder hiperaldosteronizm ve böbrek taşlarına neden olabilir. Yine laksatiflerin kronik olarak yanlış biçimde kullanılmalarından dolayı, hipokalemiye bağlı olarak renal tübüler harabiyet, metabolik alkaloz ve kaslarda zayıflık da tarif edilmiştir.

Tedavi

PİCOCAP alımından sonra, kusturma veya gastrik lavaj yoluyla absorbe olması engellenebilir veya en aza indirilebilir. Sıvı replasmam ve elektrolit dengesizliğinin düzeltilmesi gerekebilir. Bu durum, özellikle yaşlılarda ve gençlerde önem taşır. Antispazmodik uygulaması da bir miktar yarar sağlayabilir.